Op een andere manier actief

Nieuws

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en vragen te stellen aan de projectleiding en de docenten. Bij de ‘Anders Actieven’ is er dagelijks gelegenheid om een eigen hobby uit te oefenen of om klusjes of karweitjes op de afdeling houtbewerking te doen. Ook worden cursussen zoals Aquarelleren en Vrij tekenen, Handwerken, Olieverf Schilderen, Creatief Bezig zijn, Fries Houtsnijwerk en Houtbewerking gegeven. Een keer in de veertien dagen zijn er ‘Gezellige Middagen’ waar liefhebbers kunnen sjoelen, klaverjassen en een kleine bingo spelen. Voor de hengelsportliefhebbers worden viswedstrijden georganiseerd.

Open dag Anders Actieven in de Reling SLIEDRECHT – Het project ‘Anders Actieven’ is bedoeld voor iedereen, jong en oud, die niet (meer) deelneemt aan het arbeidsproces. Donderdag 30 augustus wordt er van 10.00 tot 16.00 uur een open dag gehouden in De Reling.

Door Margreet Strijker

De projectleiding is in handen van zeven enthousiaste vrijwilligers. Aart ’t Hart, één van hen, volgde ruim vijftien jaar geleden een schildercursus en is nooit meer weggegaan: ,,Van lieverlee ben ik in het bestuur terecht gekomen. Het doel is om mensen de gelegenheid te bieden, hun hobby uit te oefenen. Ik heb er een leuke bezigheid aan.” Samen met Kees de Bruin, vrijwillig docent houtbewerken, is hij verantwoordelijk voor de begeleiding in de houtwerkplaats. Kees de Bruin vertelt dat hij een jaar of twintig geleden op een open dag voor het eerst bij de ‘Anders Actieven’ binnen gelopen is. Jan Lanser kwam er terecht om vogelkooitjes voor de kinderboerderij te maken. ,,Ik vond de sfeer er goed en werd gastheer achter de bar in het oude gebouw (voormalige Beatrixschool). Het is een goed project voor mensen die sociale contacten willen. Ik vind het wel jammer dat we zo verouderen. Het zou heel leuk zijn als ook 30- en 40-jarigen, die om welke reden dan ook buiten het arbeidsproces staan, ons ontdekken.” Ook Dirk Gelderblom, Hans van der Heuvel, Bas de Goeij, Gijs van Noordenne en Mees Visser maken deel uit van de projectleiding.

Samen met Hans de Bree verzorgt Sjanie Görtemöller de cursus aquarelleren en vrij tekenen. Beiden benadrukken dat het sociale aspect zeker zo belangrijk is als het creatieve. Iedereen werkt op zijn eigen niveau. De groep helpt elkaar. ,,De één is goed in bootjes, de ander in bloemen en nummer drie heeft verstand van portrettekenen.” Arie de Looff, docent olieverfschilderen, geeft aan dat ook mensen die nog nooit een penseel hebben vastgehouden welkom zijn. “We hebben een gezellige groep en iedereen werkt op zijn eigen niveau.” Dat laatste kan gezegd worden van alle activiteiten bij de ‘Anders Actieven’. Ook een belangrijk aspect is de vrijblijvendheid. Deelnemers verplichten zich nergens toe. (De computercursussen die ook op het programma staan, zitten helemaal vol. Er zijn zelfs wachtlijsten zodat aanmelding tot nader order niet mogelijk is.)

‘Anders Actieven’, Industrieweg 13, telefoonnummer 0184 – 410925 (van 09.00 tot 12.00 uur). Zie ook: www.anders-actieven.nl.

advertentie
advertentie