Directeur VluchtelingenWerk vertrekt

Nieuws

,,Mijn herinneringen gaan vooral uit naar Leerdam waar ik heb gewerkt aan het hele basale vluchtelingenwerk: asielprocedures, mensen helpen bij de eerste opvang en hen een start geven bij hun nieuwe leven. Verder springt voor mij ook het project ‘Een Begaanbare Weg Naar Inburgering’ eruit”, vertelt Van Urk. In dit laatste project krijgen vrouwen die niet inburgeringsplichtig zijn, toch de kans om grondig kennis te maken met de Nederlandse samenleving.

SLIEDRECHT - ,,Onder zijn leiding groeiden de zes afdelingen van VluchtelingenWerk in Zuid-Holland Zuid uit tot één dynamische organisatie.” Vluchtelingenwerk is vol lof over Klaas van Urk, die 1 september afscheid neemt als directeur van VluchtelingenWerk InburgeringsOrganisatie Zuid-Holland Zuid. Ook Van Urk blikt met tevredenheid terug op zijn functie.

Deze stappen van het basale vluchtelingenwerk naar projecten voor alle oud- en nieuwkomers kenmerken ook de ontwikkeling die de organisatie de laatste jaren heeft doorgemaakt. VIOZ is meegegroeid met een veranderende maatschappij. In de afgelopen vijf jaar zijn er talloze kleine en grote projecten opgezet waarin integratie en volwaardige participatie in de Nederlandse samenleving centraal staan. ,,VlOZ heeft hiermee echter niet haar eigen identiteit van belangenbehartiger voor vluchtelingen en asielzoekers verloren”, aldus Van Urk.

Hij is naar eigen zeggen ‘vergroeid’ met VluchtelingenWerk en en heeft daarom de keuze gemaakt om zijn werkzaamheden voort te zetten bij een bureau dat opgezet wordt door VluchtelingenWerk Nederland om de regionale afdelingen te ondersteunen bij het uitbrengen van offertes en aanbestedingen.

Van Urk wordt opgevolgd door Nicoline Grötzebauch. Zij wordt directeur van VIOZ, Vluchtelingenwerk Den Haag en Vluchtelingenwerk Westland.

advertentie
advertentie