Eerste puntverlies voor Merwede

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede moest zaterdag haar eerste puntverlies incasseren. In Almerk knokte de plaatselijke ACKC zich naar een 13-13 puntendeling. Getuige het scoreverloop van de wedstrijd mocht Merwede zich nog gelukkig prijzen dat een gelijkspel uit de bus kwam.

Vooraf had trainer Dick van Houwelingen de spelers op het hart gedrukt dat ACKC een niet te onderschatten ploeg was. Met veel opportunistisch korfbal en veel strijd proberen de Almkerkers de punten te verdienen. De opdracht van Merwede was dan ook simpel: verzorgd korfbal spelen en scherp zijn in de duels. Juist op het scherpe spel was het nodige aan te merken. Merwede leed veel onnodig balverlies en kon geen vuist maken. Het was zelfs ACKC dat het voortouw nam en na een kwartier keek Merwede tegen een 4-1 achterstand aan. Merwede herpakte zich, maar speelde zeker niet goed. Via 4-4 liep de thuisploeg weer vrij gemakkelijk uit naar een ruststand van 8-6.

In de tweede helft begon Merwede sterker, maar deze opleving bleek van korte duur. Bij een stand van 11-7 wankele Merwede. Juist vanaf dat moment werd er meer strijd geleverd en bleek ACKC zeker geen wereldploeg. Langzaam slopen de roodwitten dichterbij en twee minuten voor het einde scoorde Jacco Buijk twee belangrijke treffers op rij. Na deze gelijkmaker werd er niet meer gescoord.