Contactavond over psychische problematiek

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In De Reling wordt donderdag 4 oktober een contact- en informatieavond voor inwoners van Sliedrecht gehouden die zelf of in hun familie- of kennissenkring te maken hebben met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen.

De ‘Initiatiefgroep Lokale Versterking GGZ + Wmo Drechtsteden’ organiseren deze eerste contact- en informatieavond. De bedoeling is dat er op deze avond kennis gemaakt kan worden met elkaar en een klankbordgroep in het leven wordt geroepen voor lokale ondersteuning. Ook is het de bedoeling problemen te inventariseren en specifieke belangen van de doelgroep beter onder de aandacht te brengen van de GGZ-hulpverlening en gemeentelijke overheid.

,,Wij willen in het kader van de ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning’ een vuist maken, om bij de verdeling van de ‘zorgmiddelen’ in de eigen gemeente en regio niet buiten de boot te vallen”, zegt Wijnie Stuurman van de initiatiefgroep. De initiatiefgroep ‘Lokale Versterking GGZ + Wmo Drechtsteden’ bestaat uit ervaringsdeskundigen die zich als (ex-)cliënten, vrijwilligers en familieleden al jaren in eigen omgeving inzetten voor mensen met psychische en psychiatrische problemen en van daaruit betrokken zijn in lokale Wmo-adviesraden. Zij vindt dat het toenemend aantal psychische en psychiatrische klachten meer aandacht verdient en dat hulpverlening in de Drechtsteden sneller en beter kan.

Het is de bedoeling op 5 oktober een lokale klankbordgroep samen te stellen die de Initiatiefgroep en haar lokale Wmo- vertegenwoordiger gaat helpen om bij psychische problemen betere hulp, zoals een goede crisisopvang en lotgenotencontact, te realiseren. Daarnaast zijn er plannen om bij voldoende belangstelling gemakkelijk toegankelijke activiteiten te organiseren, zoals gespreksgroepen, sport- of creativiteit activiteiten. Iedereen is vanaf 19.30 uur welkom.

Voor verdere informatie: 06-23971673.

advertentie
advertentie