‘Meer muziek in de tent’

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Om de plannen en ideeën toe te lichten organiseert de stichting 9 oktober een voorlichtingsavond in de bibliotheek. Henk Dijkstra: ,,Sliedrecht + Cultuur is de opvolger van de Culturele Raad. Aan de hand van het thema ‘Meer muziek in de tent’ willen wij de stichting deze avond presenteren.”

Stichting wil gebruik muziektent stimuleren SLIEDRECHT - ,,Cabaret, kleinkunst, bandjes, koren, het is ons om het even. Het gaat ons om het gebruik van de muziektent op het Dr. Langeveldplein te stimuleren”, vertelt Henk Dijkstra, bestuurslid van de Stichting Sliedrecht + Cultuur.

De Stichting Sliedrecht + Cultuur heeft de bevordering van het Sliedrechtse culturele leven tot doel. Dat doet ze door advisering van het college, maar ook door het verstrekken van subsidies. ,,Naast de stichting die zich voorstelt, zal er die avond ook iemand zijn van de Historische Vereniging. Deze man weet alles over de geschiedenis van de muziektent. Om het luchtig te houden zal de bekende Sliedrechtse gitarist Gijs Lemmen de sprekers afwisselen. Daarnaast zullen we natuurlijk uit de doeken doen hoe we ‘Meer muziek in de tent’ willen gaan invullen”, licht Dijkstra toe.

Het gebruik van de muziektent zal op verschillende manieren gestimuleerd gaan worden. De stichting kan bijvoorbeeld de benodigde vergunning voor het gebruik regelen. Ook is de muziektent voor juni en juli 2008 al gereserveerd voor nieuwe activiteiten. Henk Dijkstra: ,,Zoals gezegd willen wij de invulling vrijlaten aan de Sliedrechtse bevolking. Je kan bijvoorbeeld denken aan een jaarlijks terugkerend korenfestival of kleinkunstevenement. Het moet alleen duidelijk zijn dat wij faciliteren en niet organiseren. Wel kunnen mensen bij ons terecht voor advies.”

u ‘Meer muziek in de tent’: 9 oktober van 20.00 tot 22.00, bibliotheek. Voor iedereen gratis toegankelijk.

advertentie
advertentie