Vrijgezellengrap loopt uit de hand

Nieuws

SLIEDRECHT - Een vrijgezellengrap in Sliedrecht nam zaterdagochtend een verrassende wending. Een aantal Sliedrechters die dachten hun vriend te verrassen door zijn auto op lege bierkratjes te plaatsen, moesten plotseling tekst en uitleg geven aan de politie. Zij dachten autodieven op heterdaad te betrappen.

Zaterdagochtend, 05.00 uur. Terwijl de Sliedrechtse vrienden ginnegappend de wielen onder de auto van de bruidegom vandaan halen, belt de overbuurvrouw naar de politie. Ze maakt melding van autodiefstal. De politie stuift direct op de melding af, sluit de omgeving van de Dorlandsweer af en denkt de jongeren in de kraag te kunnen vatten. Wanneer duidelijk wordt dat het om een grap gaat, kan de politie er niet direct om lachen. Zij waarschuwt dat er een boete van 1700 euro zou kunnen volgen. De boete is inmiddels afgeblazen.

Glimmende Opel

Jurgen Versloot treft zijn auto zaterdagochtend op bierkratjes aan. De wielen van zijn glimmende Opel zijn verdwenen. Gestolen, schiet er gelijk door de verblufte Sliedrechter heen. Dat de aanstaande bruidegom de dupe is geworden van een vrijgezellengrap van zijn vrienden, dringt niet tot hem door. Ook een tiental agenten die een uur eerder naar zijn auto staren, slaan elkaar niet op de schouders van het lachen.

Een woeste Jurgen loopt zaterdagochtend om zijn wielloze auto heen. Zijn tirade wordt vastgelegd door zijn vrienden. ,,Een prachtig filmpje. Ik zal niet herhalen wat hij allemaal heeft gezegd,” hikt Jurgens zwager, Michiel, na. De grap is volgens hem alsnog geslaagd. ,,Jurgen dacht dat hij moest werken, maar wij hadden al weken geleden geregeld dat hij vandaag vrij zou zijn voor zijn vrijgezellenfeest. We wilden hem in eerste instantie een smsje sturen dat hij na het zien van zijn auto maar weer naar bed moest gaan. Maar we waren na het incident van die ochtend bang dat hij óók de politie zou bellen. We hebben daarom besloten om hem van een afstandje te filmen en we zijn - nadat hij gekalmeerd was - naar hem toe gestapt,” legt Michiel uit.

De boete van 1700 euro die de Sliedrechtse vrienden opgelegd zouden krijgen voor de valse melding, is afgeblazen., vertelt politiewoordvoerster Claudia Stuij. ,,Het is een signaal geweest naar hen toe van ‘doe dit geen tweede keer’. De politie gaat af op een serieuze melding en hoopt autodieven op heterdaad te betrappen. Je kunt je voorstellen dat ze niet graag voor niks komen. Voor hetzelfde geldt is er op dat moment nog een ander incident waar ze dan niet direct op kunnen reageren, omdat ze met z’n allen aan de Dorlandsweer staan.” In totaal kwamen er een tiental agenten en een politiehond op de valse melding af. De politie hoopt dat er voortaan beter wordt nagedacht over het tijdstip en de gevolgen van zo’n grap.

De bruidegom in kwestie heeft overigens een leuke dag gehad. Hij is wezen raften. Zijn aanstaande bruid Miranda den Vroomen werd ‘ontvoerd’ naar een boerderij nabij Gouda. Zij mocht haar kwaliteiten als boerin testen. Kaas maken en koeienmelken ging haar verbluffend goed af. Op 19 oktober stappen de geliefden in het huwelijksbootje.

advertentie
advertentie