Sliedrecht Sport zorgt voor stunt

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

In de wedstrijd, in het niveau en in de prestatie van het team van trainer-coach Saskia van Hintum herkenden velen weer het langgekoesterde team met idolen als Maarteke v.d. Ent, Judith de Vries, Patricia Labee, en Karin Broeken. Een team dat karakter, passie en inzet uitstraalde en ook nog eens goed volleybal liet zien. Zij waren het die op een gedenkwaardige avond in maart 2001 na een zinderende wedstrijd hetzelfde AMVJ uitschakelden in het bekertoernooi en een paar jaar later op zondagmiddag in Amstelveen de polonaise liepen toen ten koste van AMVJ de halve finale van de play-offs was bereikt.

Dames 1 wint eerste duel in A-League SLIEDRECHT - Van velen van de toeschouwers, die zaterdagavond j.l. de goed bezette tribunes van sporthal De Stoep bezetten, maakte zich tijdens de wedstrijd Sliedrecht Sport - AMVJ een bepaald “deja-vu” gevoel meester, dat herinneringen opriep aan een prachtig, recent verleden bij de volleybalclub.

Door Wim van Mourik

In de recente historie kwam het nieuwe, onervaren en piepjonge Sliedrecht Sport er tegen de Noordhollanders amper aan te pas : in de voorbije drie seizoenen werden zes wedstrijden op rij kansloos met 0-3 verloren. Maar het leerproces en de progressie in diezelfde periode begint inmiddels wel zijn vruchten af te werpen, want nu staat er een team, dat het publiek weer eens ouderwets op de banken kreeg : in een fantastisch spektakel werd het dik favoriete AMVJ naar een 3-1 nederlaag gespeeld, en hebben de fans weer nieuwe idolen in de armen gesloten. Desalniettemin was de overwinning van zaterdag in de ogen van coach van Hintum te danken aan het collectief : ,,Dit was een pure teamprestatie, waar we op alle fronten prima hebben gescoord. Het was vooral zaak, dat het team zelfvertrouwen en plezier uitstraalde. Dat hebben ze fantastisch goed gedaan. “

Team-captain Nienke de Waard: ,,We hebben een lange voorbereiding achter de rug. Je merkte in de laatste fase dat we zeer doelbewust naar deze eerste wedstrijd aan het toegroeien waren. En hoewel het veel energie heeft gekost, heb ik het gevoel nog wel een setje te kunnen spelen, ik sta nog steeds te stuiteren!” Ook bij spelverdeelster Ingerlise Kooijman staat deze seizoensopening in het geheugen gegrifd: ,,Dit is een droom, om in deze entourage en tegen deze tegenstander zo’n heerlijke wedstrijd te kunnen spelen, simpelweg te mooi voor woorden.” Debutante Pamela Domselaar, overgekomen van Sovoco, kampte na afloop wel met een klein fysiek probleem: ,,Ik heb zoveel en zo hard lopen schreeuwen, dat ik compleet mijn stem kwijt was en op het laatst bij de setups van Ingerlise alleen nog maar een beetje heb lopen piepen: dat kost zoveel energie, dat wil je niet weten, hahaha.” In het kamp van AMVJ reageerde interim-coach Vera Koenen sportief : ,,We kwamen er vanavond nauwelijks aan te pas, de flair en de beleving aan de kant van Sliedrecht Sport was fantastisch.” Saskia van Hintum tenslotte : ,,Aanstaande zaterdag staat de teller weer gewoon op nul, wanneer wij in Zevenhuizen tegen Nesselande spelen. Vanavond is er een mooie basis gelegd en daar zullen we op moeten voortbouwen.”

advertentie
advertentie