Sliedrecht houdt stand

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

Weliswaar ontwikkelde zich voor de ogen van zo’n 350 belangstellenden op De Lockhorst geen technisch hoogstaand duel, de gelijke balans in de wedstrijd, de vele opgelegde kansen aan beide kanten en de onzekerheid over de afloop maakten qua spanning toch veel goed. Trainer-coach Ton Heijstek kon na afloop dan ook met voldoening vaststellen dat het team de opdrachten juist had uitgevoerd: ,,De speldiscipline was uitstekend, en met name het vermogen om in de tweede helft de wedstrijd te kunnen controleren is weer een stukje vooruitgang in de ontwikkeling van het team. Wij hebben door een aantal tactische omzettingen de tegenstander verhinderd om druk te kunnen zetten om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. De punten zijn daarom van harte welkom, want de concurrentiestrijd in het rechter rijtje is groot, en daar willen wij dan ook zo snel mogelijk vandaan“

De Alblas krijgt 1-0 nederlaag aan de broek SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft de neerwaartse spiraal waarin het terecht dreigde te raken na de twee nederlagen op rij tegen Almkerk en Woudrichem tijdig een halt weten toe te roepen. De streekderby tegen nieuwkomer De Alblas werd met 1-0 gewonnen en geeft het team de nodige impulsen om er ook in de komende wedstrijden tegen Wieldrecht (thuis), Ameide (uit) en SC Everstein (thuis) weer frank en vrij tegenaan te gaan.

Door Wim van Mourik

De Alblas startte sterk in de wedstrijd en kreeg aanvankelijk ook de beste kansen. Zo raakten de mannen van trainer Bart Toom middels Dijk en De Ruiter tweemaal paal en lat in de eerste helft en miste Rudy Kevenaar een tweetal goede kansen. Gaandeweg de eerste helft ontworstelde Sliedrecht zich onder de druk vandaan en drong het De Alblas verder terug op eigen helft. Schoten van Kevin de Leur en Göksel Çakir misten maar net het doel, totdat Anthonie Malawauw vlak voor rust het vizier wel voor de volle 100 procent op scherp had staan. Op 10 meter voor het doel had hij geen moeite om de bal hard en hoog binnen te schieten: 1-0.

Ook na rust bleef het wedstrijdbeeld gevarieerd en daarom ook aantrekkelijk. De Alblas had wederom het geluk niet aan de zijde bij grote kansen voor Kevenaar en Bobby Oostenrijk, die in de 64ste minuut keihard tegen de lat schoot. Voor trainer Heijstek het sein om met de inbreng van Stephan Korevaar en Umut Takaç voor meer druk naar voren te zorgen, hetgeen ook goed uitpakte. Martijn Lugthart liet in de slotfase zien nog altijd een betrouwbare sluitpost te zijn door een uitstekend ingeschoten vrije trap van Danny de Ruijter uitstekend te stoppen.

Sliedrecht kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Wieldrecht laten zien, dat het in de tweede periodestrijd een rol van betekenis wil gaan spelen. Deze wedstrijd is ook een weerzien met de huidige coach van de Dordtenaren Henk Molenaar, die als voorganger van Heijstek een drietal seizoenen op De Lockhorst werkzaam was.