Cilio: je sociale netwerk online

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

Op de site kunnen vrienden elkaar op de hoogte houden door het plaatsen van berichtjes, filmpjes of door het bijhouden van hun agenda. Daarnaast kunnen ze op deze manier ervaringen uitwisselen met andere gebruikers over welk onderwerp dan ook, van uitgaan tot het omgaan met geld. Cilio zorgt voor de structuur, de gebruikers voor de inhoud.

Drechtsteden gaat digitaal met internetplatform SLIEDRECHT / REGIO - De Drechtsteden worden digitaal verenigd op één nieuw en uniek internetplatform: Cilio. Maandag 5 november wordt deze nieuwe website officieel gelanceerd in het bijzijn van burgemeesters en wethouders van de zes betrokken gemeenten; Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijdrecht. Cilio moet dé jongerenwebsite voor de Drechtsteden worden. Iedereen kan op Cilio zijn eigen sociale netwerk overzichtelijk samenbrengen, van school, tot sport en uitgaan. Ook kunnen gebruikers laagdrempelig in contact komen met het sociale netwerk van de Drechtsteden voor informatie, advies of zelfs online hulpverlening.

Laagdrempelig

Behalve voor contact met vrienden en verenigingen kunnen gebruikers via de website op een laagdrempelige manier in contact komen met de de meest uiteenlopende instellingen. Zo kan er hulp worden gezocht bij depressie of drugsproblemen, maar ook kan men er terecht voor betrouwbare informatie over loverboys of pesten.

Afspiegeling leefomgeving

Magchiel Koekkoek namens de BOD Groep, die Cilio heeft ontwikkeld: ,,Je kan van je eigen pagina een afspiegeling maken van je eigen leefomgeving. Dat kan doordat we alle instellingen in de Drechtsteden, van sportclubs tot uitgaansgelegenheden, een eigen pagina op de site bieden. Daar kan je dan lid van worden en zo blijf je op de hoogte en betrokken. Daarnaast kun je, net als bij Hyves, een vriendennetwerk creëren. Door de combinatie met clubs en verenigingen heb je een plek waar vrienden alles wat ze meemaken met elkaar kunnen delen. Wat de site speciaal maakt, is de koppeling met de instellingen. Dat bestaat nog niet. Hierdoor kunnen beleidsmedewerkers bijvoorbeeld in contact komen met een bepaalde doelgroep.”

Gebruikers bepalen inhoud

De gebruikers zullen na de lancering de inhoud gaan bepalen, maar de BOD Groep wil Cilio niet kaal lanceren. Daarom hebben ruim honderd jongeren van het Da Vinci College wekenlang aan de website gewerkt. Koekkoek: ,,Er is een voorlopige selectie gemaakt. Mensen kunnen hun eigen vereniging of club gaan aanmelden. Ook willen we op termijn met een soort Google Maps het sociale netwerk van leden in kaart brengen. Verder komt er de mogelijkheid om online te chatten met een hulpverlener of zelfs een burgemeester.”

Wethouder Johan Lavooi is komende maandag digitaal aanwezig tijdens de lancering. In een filmpje zal namelijk te zien zijn hoe hij inlogd en als een van de eersten het digitale jongerenplatform van de Drechtsteden verkent. Info: www.cilio.nl

advertentie
advertentie