Sliedrecht Sport fier overeind

8 november 2007 om 00:00 Nieuws

Het dames 1 team blijft echter optimaal presteren en mag na vier wedstrijdrondes de verrassing van het seizoen-tot-dusver worden genoemd. In de sfeervolle, warme Alterno hal bleef het collectief van Saskia van Hintum fier overeind in de Apeldoornse storm. De setcijfers 22-25, 22-25, 25-21 en 21-25 geven al aan, dat zich een fantastisch gevecht ontwikkelde tussen beide teams. In de eerste set gaf niemand buiten het veld nog een eurocent voor de kansen van de gasten uit de Alblasserwaard. Bij een 21-13 achterstand pakte de wissel op de spelverdelerspositie (Daphne van Werven maakte plaats voor Ingerlise Kooijman) wonderbaarlijk goed uit. Kooijman serveerde Sliedrecht Sport weer langszij (21-21) en het aangeslagen Alterno kreeg de eerste tik uitgedeeld: 22-25. Ook in de tweede set bleef Sliedrecht Sport de bovenliggende partij, die echter in de derde set enig gas moest terugnemen. Alterno kwam terug tot 2-1 en ook in de vierde set bleef het lang ongewis of Sliedrecht Sport met de volle buit in de tas terug naar huis kon. Inmiddels had Daphne het weer overgenomen van Ingerlise en zo drukten beide voormalige Alterno-speelsters een belangrijk stempel op het uiteindelijke resultaat : 1-3.

Dames verrassen, weer verlies heren SLIEDRECHT - Wisselende resultaten kenmerkten het voorbije volleybalweekeinde bij Sliedrecht Sport. De overwinning van dames 1 in Apeldoorn tegen DROS/Alterno (1-3) maakte natuurlijk heel veel goed. Het feit, dat de concurrentiestrijd van drie vertegenwoordigende teams met streekrivaal Next Volley Dordrecht (voorheen Ekspalvo) met 0-3 werd verloren deed pijn in de harten van de Sliedrecht Sport supporters.

Trainer-coach Saskia van Hintum was tevreden, maar moest ook aanvankelijk vanuit een baalmoment terugkomen in de wedstrijd. ,,Je baalt enorm als je ziet, dat we zo pover begonnen (15-5), maar dan ben je uiteindelijk toch apetrots, als je ziet hoe we alsnog die eerste set naar ons toetrekken. Deze overwinning geeft veel zelfvertrouwen om er zaterdagavond in De Stoep tegen Pollux een fantastische wedstrijd van te maken.“

Dit geschiedt op de eerste ‘Super Saturday’ in De Stoep van het seizoen. Ook heren 1 werkt een thuiswedstrijd af. De mannen van Ad Slieker verloren voor de vierde keer op rij zonder een enkele set te winnen (3-0). De nederlaag tegen titelkandidaat NextVolley Dordrecht was ingecalculeerd, het eenzijdige wedstrijdbeeld gaf de aanwezige Sliedrechtse supporters een extra katterig gevoel: 25-17, 25-14, 25-20. Winst in de komende confrontaties met twee andere teams uit het rechterrijtje Twente en Zaanstad, is een absolute must voor Sliedrecht Sport. Resumerend bleef ook het tweede herenteam met lege handen in sporthal De Dijk (3-1 nederlaag tegen NextVolley 2) en ook het zo verrassend goed debuterende Sliedrecht Sport Dames 2 liet zich na een goed begin verrassen tegen Next Volley Dames 1 (3-2).