Dreamteam laat zich kleineren

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Dreamteam blijft haar naam waarmaken. Tegen de broekies van Messemaker 1847 5 werd een smadelijke, maar terechte nederlaag gelden. Met maar liefst 2,5-5,5 ging het team van de nu al door zijn eigen teamleden ‘omstreden’ teamleider Peter Vis met de billen bloot.

Ondanks een juist bedachte tactiek werd de praktijk iets anders. Alleen invaller Jan Willem Kraaijeveld en topscorer André van Dieën hielden zich aan de afspraak; winnen. Daarnaast boekte routinier Bernard van Houwelingen een benauwde remise. De rest droomde zich naar een nul toe. Het geplaagde Dreamteam staat na twee wedstrijden troosteloos onderaan. Valt er nog wat te redden aan het Sparta van de vierde klasse? Of zal teamleider Peter Vis de noodzakelijke maatregelen treffen? Hij heeft in ieder geval voor de volgende ronde wat verrassingen in petto heeft hij aangekondigd.

In de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht was een remise troef. Vijf van de zeven partijen eindigden vredelievend, terwijl twee partijen beslist werden in het voordeel van de op papier sterkere speler. Zo won Evert Bos van Leen Dubbeldam na een prachtige aanval en kreeg Gerard Kolenbrander de partij cadeau van Joost Stoker, die in tijdnood voor de verliezende voortzetting koos.

In de negende ronde van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Stefan van der Waal de koppositie in de tweede groep overgenomen van Tjerry Hut. Stefan wist in een rechtstreeks duel zijn concurrent te verslaan. Jelle Burggraaf is ook nog kanshebber voor de titel na zijn zege op Sander Visser.

Greg Hardeman weet ook weer wat winnen is en dat ondervond nieuwkomer Jannick van Harskamp. In de eerste groep verspeelde titelverdediger Niels Korevaar een halfje aan Emiel van der Linden. Promovendus André van den Bos blijft het fantastisch doen. Dit keer versloeg hij Roland Kop.

Aanstaande donderdag speelt het derde team thuis tegen Charlois/Europoort 5 en aanstaande vrijdag speelt het eerste team de clash tegen Charlois/Europoort 2.

advertentie
advertentie