André de Raad vecht terug

Nieuws

WIJNGAARDEN - In de competitie van damvereniging ‘De Alblasserwaard’ heeft André de Raad laten zien dat hij op de weg terug is. In de bondscompetitie moest hij afgelopen tijd menig keer een nederlaag slikken. Het leek of hij zijn vorm kwijt was,maar afgelopen vrijdag in zijn partij met Dirk-Jan Dekker kwam daar verandering in. Met een prachtige combinatie pakte hij in het middenspel schijfwinst waarna hij zijn tegenstander zodanig opsloot, dat in het eindspel de strijd snel beslist was.

Frits van Vloten liet zien dat hij het kunstje ook nog niet verleerd was. In zijn partij tegen Jan Kuiper pakte hij schijfwinst op een kerkhofveld, maar hij wist deze kostbare schijf zo goed te verdedigen,dat Kuiper er niet meer aan te pas kwam.

In de jeugdcompetitie hielden Mark van Eijl en Ton Vink elkaar in evenwicht. Koploper Peter van Eijl versloeg Mareille Tromp en Erik Kok pakte zijn eerste punten tegen Stein van Driel.

De belangrijkste overwinning kwam van Edwin van der Vlist,die Robert van Eijl beentje lichtte. Hij plaatste zich met deze overwinning weer bij de kopgroep.

Uitslagen: M. van Eijl-T. Vink 1-1; M. Tromp-P. van Eijl 0-2; E. Kok-S. van Driel 2-0; R.van Eijl-T. Schenk 2-0; R. van Eijl-E. v.d. Vlist 0-2; P. v.d. Vlist-E. v.d. Vlist 2-0.

advertentie