Gemakzucht breekt Sliedrecht op

Nieuws

De thuisclub scoorde driemaal, kreeg in de slotfase de tweede Sliedrechtse tegengoal te verwerken, maar wist uiteindelijk met hangen en wurgen de zege over de eindstreep te slepen: 3-2.

SLIEDRECHT - Het kostte trainer-coach Ton Heijstek de nodige moeite om afgelopen zaterdag na afloop van de verloren uitwedstrijd bij Ameide (3-2) zijn woede en teleurstelling onder controle te houden. Hij had zijn team na een uitstekende beginfase, waarin de openingstreffer viel (0-1), terug zien zakken naar een veel minder niveau. Ameide profiteerde dankbaar, gooide er een schepje bovenop, en confronteerde Sliedrecht met de eigen tekortkomingen: gemakzucht en te weinig scherpte.

Heijstek had geen goed woord over voor de instelling van het merendeel van zijn team: ,,In de beginfase speel je de sterren van de hemel, de tegenstander ziet geen daglicht meer. Vervolgens denken een groot aantal, dat je met die 0-1 de buit al binnen hebt, en steken vervolgens de handen diep in de mouwen, en dat terwijl het nog winter moet worden. En dan roep je dus het onheil zelf over je af, want ik verzeker je, dat we met de instelling en scherpte van de eerste 20 minuten deze wedstrijd nooit hadden verloren. Het is mij een raadsel, waarom dit steeds weer gebeurt, want het is niet de eerste keer. Ik verzeker je, dat we alles bij elkaar al onnodig acht punten hebben verspeeld.”

Zo was de nederlaag van Sliedrecht snel verklaard en zullen deze week de wonden weer snel moeten worden gelikt om goed beslagen ten ijs te komen voor de volgende zware klus. Zaterdag krijgt men op sportpark De Lockhorst bezoek van de SC Everstein, dat ook dit seizoen weer vrij onopvallend maar degelijk een rol speelt in de (sub)top van de tweede klasse F. Met name in topscorer André v.d. Veer hebben de gasten uit Everdingen een belangrijk wapen om het Sliedrecht uitermate lastig te maken.

advertentie