Vervoerder Arriva dreigt treinen stil te zetten

Nieuws

SLIEDRECHT - Op de lijn tussen Dordrecht en Geldermalsen, waar Arriva voor het treinverkeer verantwoordelijk is, rijden de treinen vanaf volgende week mogelijk niet. Vervoeder Arriva weigert een contract met spoorbeheerder ProRail te ondertekenen en dreigt de treinen nu stil te zetten.

De vervoerder vindt dat ProRail te veel alleen intenties uitspreekt om het treinverkeer te verbeteren zonder concrete toezeggingen te doen. Arriva, dat het aantal reizigers de afgelopen tijd sterk heeft zien groeien, wil meer treinen laten rijden en afspraken maken over verbetering van het spoor en ophoging van de perrons. Een woordvoerster beseft dat de reizigers dreigen te worden gedupeerd, maar ‘we moeten nu een vuist maken om zaken voor hen gedaan te krijgen’.

De nieuwe dienstregeling, 'het spoorboekje', gaat zondag in. Voor die dag moeten vervoerders een contract met ProRail tekenen, anders krijgen ze geen toestemming de treinen te laten rijden.

Ook duizenden mensen in Groningen en Friesland dreigen volgende week om dezelfde reden niet met de trein te kunnen reizen.

advertentie
advertentie