Volleybaldames opnieuw afgetroefd

13 december 2007 om 00:00 Nieuws

OLDENZAAL - Voor de tweede keer binnen een maand kon de grijns op het gelaat van Pollux’ coach Jan Berendsen bijna niet groter en breder zijn. Opnieuw bleek zijn team te sterk voor Sliedrecht Sport en opnieuw was het krachtsverschil tussen beide teams minimaal.

Pollux scoorde in de wedstrijd van afgelopen zaterdag in vier sets (3-1 winst) slechts 4 puntjes meer dan het team van Saskia van Hintum, dat hevig teleurgesteld de kleedkamer in sporthal Vondersweijde opzocht. Ook Van Hintum zelf had de nodige moeite met de constatering, dat men met lege handen was blijven staan: ,,Deze nederlaag was onnodig, want we hadden allemaal het gevoel dat we ze konden pakken. Maar op cruciale momenten in de derde en vierde set laat je het met name in de service en de passing liggen en dat speelde Pollux duidelijk in de kaart. Deze nederlaag was niet te wijten aan het falen van één of meerdere speelsters. We winnen als team en we verliezen ook als team.“

Sliedrecht Sport startte goed in de eerste set, waarin beide teams gebukt ging onder enige spanning en daardoor vele service fouten het wedstrijdbeeld beheersten. Niet eerder dan bij een 21-21 stand kwam Pollux voor het eerst langszij en wist het met name door de inbreng van Sanne Pots en de ingebrachte Ramona Meier het verschil te maken. Pollux had zich met name goed ingesteld op het verdedigen van de aanvallen van Nienke de Waard, die meerdere malen een sterk blok op haar weg vond. In de tweede set vond Sliedrecht Sport het beste niveau uit de wedstrijd hetgeen resulteerde in een duidelijke setwinst: 22-25. Pollux, dat in de derde set kon profiteren van vele eigen fouten aan Sliedrechtse kant (25-22) kon met name in de vierde set dankzij een sterke opslagserie van Inga Stegemeijer uitlopen tot 22-16, zag vervolgens Sliedrecht Sport heel dichtbij komen (22-21 en 24-24), maar had het geluk in de slotseconden toch aan eigen zijde: 26-24. Komend weekeinde speelt Sliedrecht Sport een dubbel programma. Zaterdag komt landskampioen DELA Martinus naar de Stoep en één dag later moet Sliedrecht Sport het in Amstelveen opnemen tegen AMVJ.