Sliedrecht Sport stelt teleur in de Stoep

Nieuws

SLIEDRECHT - De verwachtingen waren redelijk hooggespannen voor het duel van de mannen van Sliedrecht Sport tegen Visade Voorburg. Door de uitstekende prestatie in de voorgaande thuiswedstrijden tegen Twente, Zaanstad en de bekerwedstrijd tegen Sneek leek weer even het imago van onoverwinnelijkheid uit het vorig seizoen in de maak, met name daar, waar het gaat over de resultaten in de thuiswedstrijden. Niets was echter minder waar. Koel, zakelijk en geconcentreerd spelend beet tegenstander Voorburg zich vast in deze klus en liet het de mannen van Ad Slieker weinig tot geen kans: 1-3 (16-25, 23-25, 25-19, 16-25).

Onoverwinnelijk imago heren verdwenen

Door deze nederlaag zakte Sliedrecht Sport terug naar de elfde plaats van de ranglijst, waar zich de strijd om lijfsbehoud met name lijkt toe te spitsen tussen Donitas, Twente, Zaanstad en Sliedrecht Sport. Met een pittig wedstrijdprogramma in het vooruitzicht (komende zaterdag US uit, daarna SSS en VoCASA thuis) zal men vol aan de bak moeten om de nodige punten te kunnen sprokkelen.

Degenen, die een furieus en fel startend Sliedrecht Sport hadden verwacht in het treffen met Voorburg kwamen bedrogen uit. Het duel zat lange tijd muurvast door de vele (service) fouten, die over en weer werden gemaakt. Sliedrecht Sport, waar Sebastiaan Bakker niet in de basis startte tegen zijn oude club, trachtte met diverse wisselende samenstellingen de vaart erin te krijgen, maar bleef toch uiteindelijk in die eerste set grotendeels achter de feiten aanlopen: 16-25.

De start van de tweede set was aanvankelijk hoopgevend. Harmen van den Hoogen en Frank Nijmeijer tilden de score naar een 7-3 voorsprong, maar naarmate de set vorderde kwam Voorburg langszij en bleef het tot 23-23 een open strijd. Twee ongelukkige ballen vielen echter verkeerd voor de thuisclub en Voorburg werd met de 23-25 verder in het zadel geholpen. Sliedrecht Sport zette echter aan voor een tegenoffensief, hetgeen in de derde set werd beloond. Een betere pass, een vlotter lopende aanval en een strakkere service waren de peilers, waarop de uiteindelijke 25-19 setwinst kon steunen. Helaas was deze setwinst geen basis om op voort te kunnen borduren. Een zwakke start in de vierde set zette Voorburg via 1-4, 2-8 en 6-10 op een dusdanig geruststellende voorsprong, dat de uiteindelijke winst in de wedstrijd slechts een kwestie van uitspelen bleek te zijn.

Coach Ad Slieker en assistent-coach Peter v.d. Berg, die met zijn tweede team eveneens hun meerdere moest erkennen in Voorburg 2 (1-3), hebben de komende weken hun handen vol om het team mentaal, taktisch en technisch goed voor te bereiden op een fase in de competitie, waarin hoofdzakelijk teams uit het linkerrijtje tot de tegenstanders behoren. En passant wordt ook nog de achtste finale in het bekertoernooi afgewerkt, waarin Sliedrecht Sport in sporthal De Stoep het moet opnemen tegen de koploper uit de A-League, DOC STAP ORION uit Doetinchem. Mogelijke datum van deze wedstrijd: donderdag 20 december.

advertentie