Burgemeester trouwt zijn secretaresse

Nieuws

SLIEDRECHT – De gemeenteraad stemde afgelopen maandag in met de proef met dynamisch cameratoezicht. De PvdA bleef ‘principieel tegen’. Het dynamisch cameratoezicht is een proef van één kwartaal. Daarna zal gekeken worden of het middel ter bestrijding van de criminaliteit gehandhaafd zal blijven. De meeste partijen waren positief over het voorstel. W.H. Blanken (PvdA) gaf namens zijn partij aan principieel tegen het voorstel te zijn. ,,Het creëert een schijnveiligheid”, aldus Blanken. Andere partijen probeerden om de raadslid Blanken op andere gedachten te brengen, maar dit leverde geen andere standpunten op. Burgemeester M.C. Boevée benadrukte dat cameratoezicht een hulpmiddel is: ,,U moet geen wondermiddel verwachten. Het is een aanvulling op.”

Betrapt door cameratoezicht

De politie in Breda heeft twee Sliedrechters aangehouden wegens cocaïnebezit. Dit gebeurde afgelopen zaterdagnacht in het Bredase uitgaanscentrum. Camera’s legden vast dat de mannen van 23 en 24 beiden een pakketje drugs in hun broekzak stopten. Het ging volgens de politie om gebruikershoeveelheden cocaïne.

Ook de overgrote meerderheid van stemmers op onze websitepoll lijkt het nut van cameratoezicht in te zien. Maarliefst 86 procent van de 65 stemmers gaf aan het eens te zijn met de stelling ‘Sliedrecht heeft cameratoezicht nodig heeft’. De stelling voor de komende week heeft betrekking op het eerste koudefront van dit jaar: ‘Laat het maar lekker vriezen. Ik haal mijn schaatsen uit ‘t vet’. Stem op www.kompassliedrecht.nl.

SLIEDRECHT - Een 18-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige man uit Sliedrecht zijn aangehouden vanwege een geweldsincident op het stationsplein in Dordrecht op 19 november. Hierbij werden enkele buspassagiers bij het uitstappen geschopt en geslagen. Op 3 december werd al een eerste verdachte in deze zaak aangehouden, een zestienjarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht.

SLIEDRECHT - Burgemeester Martin Boevée heeft in het Raadhuis zijn secretaresse Gabriëlle van der Waal getrouwd. De trouwplechtigheid werd vrijdag 14 december door de burgervader zelf uitgevoerd. Het komt niet vaak voor hij optreedt als trouwambtenaar. Gabrielle is in het huwelijk getreden met Michel Kwist.

advertentie
advertentie