Pas op de plaats volleydames

Nieuws

SLIEDRECHT - Na het afgelopen competitieweekeinde beginnen de ware krachtsverhoudingen zich steeds duidelijker af te tekenen in de volleybal A-League bij de dames. Landskampioen Martinus staat ver boven iedere concurrentie verheven en is inmiddels met een straatlengte (12 punten) voorsprong wederom duidelijk op titelkoers. Op eerbiedwaardige afstand volgt plaatsgenoot AMVJ, dat na enige slippertje in de beginfase van de competitie steeds meer op stoom begint te raken. Sliedrecht Sport moest dat afgelopen zondagmiddag aan den lijve ondervinden: in de Emergohal lieten de Amstelveense gastvrouwen geen kruimels over voor de pupillen van Saskia van Hintum : 3-0 (25-19, 25-20, 25-21). Sliedrecht Sport weet inmiddels nadrukkelijk haar plaats in de hoogste Nederlandse competitie en zal in het vervolg een overigens even eervolle strijd moeten gaan leveren om plaats 4 met teams als Nesselande en Longa.

Twee dikke nederlagen in één weekend

Door Wim van Mourik

Na de dubbel tegen de volleybal grootmachten uit Amstelveen (eerder werd op zaterdag ook met 0-3 verloren van Martinus) bleef Sliedrecht Sport dus met lege handen staan. Geen punten, maar ook geen setwinst en vooral dat laatste zou het enige verwijt kunnen zijn aan het team, dat met name in de derde set tegen Martinus mogelijkheden had op meer. Na een stroeve start, waarin de gastvrouwen uit De Stoep teveel respect toonden voor de Oranje selectie van Avital Selinger, gooide men naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer de schroom van zich af. Selinger, die internationals als Fledderus, Stam, Flier en Wensink een vrije dag gunde, ontstak in pure woede toen Sliedrecht Sport in de derde set bij een 20-24 stand op de service van Nienke Remeeus bijkwam tot 23-24. Chaïne Staelens maakte echter het karwei resoluut af.

In de hoop onbewust toch nog extra energie over te hebben om het AMVJ amper 20 uur later lastig te maken ging Sliedrecht Sport desalniettemin te afwachtend van start, hetgeen AMVJ behoorlijk in de kaart speelde: 25-19. In de tweede set had Sliedrecht Sport in de tweede set met name in verdedigend opzicht de zaken beter onder controle. Een opslagserie van Nynke Westra gooide echter in de slotfase alsnog roet in het eten: 25-20. AMVJ, dat met Europa Cup verplichtingen, een gemiste vlucht vanuit Italië en een dubbel programma een loodzware last met zich meedroeg, kon het zich veroorloven in de derde set topspeelsters als Floortje Meijners en Quinta Steenbergen even rust te gunnen. Het leverde weliswaar voor het publiek, waaronder meer dan 50% afkomstig was uit Sliedrecht, een leuke set op, de setwinst was echter wederom voor AMVJ: 25-21.

Zaterdag sluit Sliedrecht Sport het kalenderjaar af met een thuiswedstrijd in De Stoep tegen hekkensluiter Rijnmond Volleybal. De Schiedamse selectie heeft met Roos van Harten, Manja Scheffers, Esther v.d. Kruk, Sylvia Slieker en coach Matt van Wezel een hoog (ex) Sliedrecht Sport verleden en zal zeker niet onderschat mogen worden. Eerder verraste Rijnmond tegenstanders als Nesselande (2-3) en Longa (3-1), zodat Sliedrecht Sport vol gas zal moeten geven om een goed resultaat neer te zetten. Aanvang: 19.30 uur.

advertentie
advertentie