Raad stelt beleidsplan WMO vast

10 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De gemeenteraad van Sliedrecht heeft onlangs het Beleidsplan Wmo 2008-2012 vastgesteld. In het beleidsplan wordt door middel van actiepunten aangegeven waar de komende vier jaar bij de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) nadrukkelijk aan gewerkt gaat worden.

In juni 2007 stelde de gemeenteraad het beleidskader WMO vast. In dat beleidskader staan beleidsuitspraken weergegeven. In het beleidsplan Wmo zijn die beleidsuitspraken uitgewerkt in 33 concrete actiepunten. De actiepunten behandelen uiteenlopende aspecten die allemaal direct of indirect te maken hebben met de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. In het oog springende actiepunten zijn: het stimuleren van mantelzorg en vrijwilligerswerk, verder uitbouwen van het loket in het gemeentekantoor, waar bewoners met allerlei vragen terecht kunnen. En ook de geleidelijke verbreding van de stichting Ouderenwerk naar een organisatie voor maatschappelijke ondersteuning. De volgende stap na het vaststellen van het beleidsplan is het uitwerken en vervolgens uitvoeren van de actiepunten.

Het beleidsplan is in nauwe samenwerking met de WMO-adviesraad tot stand gekomen. Ook eerdere bevindingen die zijn besproken in het voormalige WMO-platform, zijn benut bij het opstellen van het beleidsplan WMO Sliedrecht 2008-2012.

In het voorjaar 2008 zal er een informatieavond worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de WMO-adviesraad. Op deze avond worden voor alle geïnteresseerden inwoners en betrokken organisaties de belangrijkste aspecten van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning op een heldere wijze uitgelegd en toegelicht. Ook zal de Wmo-adviesraad aangeven hoe zij met belanghebbende bewoners hun advieswerk vorm wil geven. Op de gemeentepagina in Het Kompas zal deze avond ruim tevoren worden aangekondigd.

advertentie
advertentie