Machinistenkampioenschap

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Groot-Ammers is binnenkort het toneel van een groots machinistenkampioenschap. De winnaar mag zich een jaar lang 'de beste kraanmachinist van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden' noemen. Het doel van dit spectaculaire evenement op zaterdag 9 februari is de promotie van de de regionale grond, weg- en waterbouwsector. Daarnaast willen de organisatoren de jeugd enthousiasmeren en is het natuurlijk gewoon een leuk dagje uit. Het machinistenkampioenschap wordt georganiseerd door de regionale loon- en aannemingsbedrijven, branchevereniging Cumela en de in Sliedrecht gevestigde detacheringscoöperatie AB Midden Nederland in samenwerking met de regionale scholen.

Machineshow

Het voorproefje tijdens de Fokveedag kon op veel enthousiasme van de deelnemers en het het publiek rekenen. Het machinistenkampioenschap wordt georganiseerd op het terrein van Korevaar Recyclingcentrale aan de Wilgenweg/Transportweg in Groot-Ammers, industrieterrein Gelkenes. Rond 10.00 uur starten de voorronde. In de middag komen de beste machinisten tegen elkaar uit in de finale. Aansluitend, circa 16.00 uur, worden de prijzen uitgereikt. Ook voor de jeugd van tien tot zestien jaar worden behendigheidsproeven georganiseerd op kleinere machines. Deelname is gratis en er zijn leuke prijzen te winnen. De jeugd kan van 10.00 - 14.30 uur meedoen. Naast het wedstrijdgedeelte showen de deelnemende bedrijven hun paradepaardjes op machinegebied. Het publiek heeft ruimschoots de gelegenheid om de de machines uitgebreid te bekijken.

Kennismaken

Ook de regionale scholen zijn van de partij. Leerlingen en ouders worden uitgenodigd om kennis te maken met de regionale grond-, weg- en waterbouwsector. De regionale scholen geven voorlichting over de opleidingsmogelijkheden in deze sector en bij de stand van AB Midden Nederland kan men terecht voor informatie over de BBL (beroepsbegeleidend leren) opleiding. AB Midden Nederland verzorgt de organisatie en de promotie van deze dag. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Ans de Bie, 030 - 2292252, of Wilko Kortleve, 0184 - 417777.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie