Tuinvogeltelling

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Vogelbescherming Nederland en SOVON Vogelonderzoek houden in het weekeinde van zaterdag 26 en zondag 27 januari weer de jaarlijkse nationale Tuinvogeltelling. De Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard doet hier op op zaterdag 26 januri ook weer aan mee.

Iedereen, tuinbezitter of niet, kan eraan mee doen. In dat weekeinde worden gedurende één uur alle vogels in de tuin geteld. De Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA) ondersteunt dit initiatief en telt zaterdag 26 januari de aanwezige tuinvogels in en rond het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard. Dat kan de gehele dag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De NVWA wil met name de kinderen uitnodigen aan de telling mee te doen. De telling kan zowel buiten als binnen gedaan worden. Voor iedere teller is er ,zolang de voorraad strekt, een kaart met alle meest voorkomende vogels beschikbaar. Bovendien kunnen belangstellenden informatie krijgen over het voeren van vogels in de koude winterperiode. En als extraatje voor de kinderen zijn er diverse kleurplaten van vogels beschikbaar.

De vogeltuintelling van de NVWA is bij het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht, op de grens met Wijngaarden aan de rand van het Alblasserbos. Bereikbaar via 0184-412618.

advertentie
advertentie