Eerste team dam-vereniging stunt bijna

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Het eerste team van damvereniging De Alblasserwaard ging er vol tegenaan tegen koploper IDV2 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het had niet veel gescheeld of een stunt was compleet geweest.

André de Raad gaf met een prima overwinning het goede voorbeeld. Bert Batenburg en Jan Kuiper verzetten zich eveneens hevig en wisten allebei remise te spelen. Op bord één was Frits van Vloten echter in een wanhoopstrijd gewikkeld. In het eindspel kon hij nog doorbreken naar dam ,maar dat mocht niet meer baten. Een mooie 4-4 uitslag was een feit, maar er had wellicht iets meer in gezeten.

In jeugdgroep A gaat Peter van Eijl aan de leiding. Hij verstevigde zijn koppositie met twee overwinningen. Het gevecht om de tweede plaats tussen Mark van Eijl, Ton Vink en Lucas Stolk gaat onverminderd door. Vink wist weer wat dichterbij te komen met zijn overwinning op Van Eijl.

In groep B liet Esmée Weiland van zich spreken. Met twee klinkende overwinningen klom zij op naar de vierde plaats. Koploper Patrick van der Vlist bleef ongedeerd. In zijn partij tegen Evie Bouter maakte hij de partij uit met een prima combinatie, waardoor hij praktisch onbereikbaar is geworden.

Bridge De Reling

Uitslag 14 januari

1. hrn. Boer-Elbers: 56,3%

2. dms. Ceelen-van Leeuwen: 56,3%

3. hrn. Barendregt-v.d. Sman: 55.8%

4. hr. Jansen-mv. Vogel: 55,0%

5. dms. de Groot-van Es: 54.2%

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie