Ondanks kansen, verlies voor Merwede

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - SKC Merwede-SDO, eindstand 11-17. Het zal voor een ieder die dit treffen niet heeft gezien een op voorhand logische uitslag zijn, waarbij SDO ruim won van de Merwedianen. En hoewel deze uitslag lijkt op een eenvoudige overwinning van de runner-up in de eerste klasse, bleek niets minder waar. Tot diep in de tweede helft was het stuivertje wisselen, waarbij Merwede geregeld aan de goede kant van de score stond.

SDO koos als uitspelende ploeg voor een omwisseling in hun vakken. Zodoende liep de beste heer van SDO Alwin Smit tegen Jacco Buijk. Buijk had echter op geen enkele wijze ontzag voor zijn tegenstander en overtroefde hem zowel aanvallend als verdedigend. Ondanks een moeilijk scorend tweede aanvalsvak bleven de Rood-Witten keurig bij. Jacco Buijk nam zijn ploeg op sleeptouw en zorgde bij 5-5 reeds voor 80% van de score. Na deze stand nam Merwede het initiatief, maar SDO had de klasse om nooit ver op achterstand te komen. Een terechte 7-7 was de stand waarmee beide ploegen de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft kreeg het publiek een andere wedstrijd te zien. SDO schakelde een tandje bij en wisselde aanvallend van tactiek. Toch waren de eerste 10 minuten voor Merwede dat de pech had het vizier niet op scherp te hebben staan. Een aan de gasten gemakkelijk gegeven strafworp zorgde voor 9-9, waarna SDO een gaatje van twee punten kon slaan. Op dat moment kon de wedstrijd nog beide kanten opvallen en viel helaas voor Merwede letterlijk de verkeerde kant op. Na een prachtige doorloop van Jacco Buijk bleef de bal lang op de rand van de korf liggen. Waar de bal aan Merwede zijde aan de verkeerde kant naar beneden viel, scoorde SDO uit de tegenaanval de 9-12.

Nog eenmaal zorgde Else van der Valle voor spanning door 11-13 via een doorloop te maken, maar daarna was de pijp leeg bij de thuisploeg. Om snel tot scoren te komen werden de aanvallen kort gespeeld, waarbij de organisatie niet meer degelijk stond. SDO bewees een titelkandidaat te zijn door deze alles of niets poging van Merwede af te straffen, waardoor er een terechte maar geflatteerde eindstand op het scorebord kwam van 11-17.