Nooit meer de school uit voor een schrift

Nieuws

Slingers, ballonnen, cocktails, lolly’s, nootjes. De klassen HA4B en HA4K van het Griendencollege deden er afgelopen vrijdag alles aan om de opening van hún winkeltje tot een groot succes te maken. De afgelopen twee maanden hebben de vierdejaars hard naar de opening gewerkt. Samen met docente Van Belzen, initiatiefneemster van het plan om een interne winkel te beginnen, is alles besproken en uitgevoerd. Zo mochten de leerlingen een naam en logo verzinnen, de opening regelen en helpen met de inrichting van ‘het Griendje.’ Vierdejaars Michael Snelders, promotieman, is erg enthousiast over deze manier van leren. ‘Het was ontzettend leuk om dit project te doen. We moeten bijna examens doen, maar vóór dit project had ik nog nooit een kassa aangeraakt. Terwijl ik nu weet dat die kassa echt interessant is!’ Eregast tijdens de opening was burgemeester Boevée. Tijdens een officiële toespraak benadrukte de burgemeester dat hij het fantastisch vind dat leerlingen op deze manier klaargestoomd worden voor het werk in de samenleving. ‘Ik vind het altijd een eer om een winkel te mogen openen, maar een winkel op school openen is extra leuk,’ glimlachte Boevée. Nadat hij het door de leerlingen ontworpen logo onthuld had, zette de burgervader vervolgens onder luid applaus de eerste stappen in het Griendje, waarmee de opening van de winkel officieel een feit was.

Leerlingen Griendencollege openen winkel SLIEDRECHT - Sinds vrijdag hoeven leerlingen van het Griendencollege niet meer naar de Kerkbuurt voor een nieuwe geodriehoek. Met de komst van een interne winkel kunnen schoolspullen, cadeaus, kleding en make-up voortaan in de school gekocht worden. Achter de kassa staan vierdejaars van de richting Handel en Administratie, die op deze manier alles over handel in de praktijk leren.

Door Jilke Tanis

De komst van het Griendje is het begin van een aantal veranderingen binnen het Griendencollege. Directeur Van Voort van het college legt uit dat de school streeft naar meer projecten waarin leerlingen de praktijk kunnen ervaren. ‘Dit winkeltje is het eerste zogenaamde leerbedrijf binnen onze school en maakt deel uit van het onderwijsconcept van het college. We zijn in gesprek met een aantal ondernemers of het mogelijk is een ‘echte’ winkel te betrekken op de Kerkbuurt, zodat de leerlingen ook buiten de school ervaring op kunnen doen.’ Vooralsnog blijft het Griendje een interne winkel, die overigens wel officieel staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. ‘De winst die gemaakt zal worden, wordt geïnvesteerd in nieuwe producten en leermiddelen.’

Naast het Griendje hoopt de school een binnen afzienbare tijd ook een horeca- en een techniekbedrijf in huis te hebben. Tevens zullen bij de nieuwbouw 20 woningen in gebruik genomen worden, waar de leerlingen Techniek en Verzorging de praktijk zullen ervaren. Het eerste leerbedrijf lijkt een succes te worden: terwijl veel leerlingen buiten napraatten over de opening, werden de eerste artikelen verkocht.

advertentie
advertentie