Net echt in de echt verbonden

Nieuws

SLIEDRECHT - Een prachtige Beetle cabrio brengt woensdagochtend een wel héél bijzonder bruidspaar naar het Raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. Femke van der Zouwen, de stralende bruid en haar bruidegom Stefan Boet, zijn namelijk nog maar acht en zeven jaar oud. De kinderen zijn leerlingen uit groep 3c/4c van de Prins Willem-Alexanderschool. Hun juf, Jantina de Jong, gaat vrijdag 8 februari trouwen. Daarom zijn ze de afgelopen weken in de klas bezig geweest rond het thema ‘bruiloft’.

Bruidsmodeshow

Er is geknutseld, een bruidsmodeshow gehouden en al doende is het plan van een ‘echte’ trouwerij ontstaan. De gemeente Sliedrecht heeft graag haar medewerking verleent aan dit idee.

Woensdag 6 februari is het dan zover. De kinderen staan het bruidspaar bij de trappen van het gemeentehuis op te wachten als deftige bruiloftsgasten, met zelfgemaakte corsages. De bruid heeft een prachtig boeket en natuurlijk is er ook een bruidsmeisje; Mariska Aantjes. Om 11.00 uur wordt het bruidspaar door ambtenaar van de burgerlijke stand Anke van Garderen onder grote belangstelling van ouders in de echt verbonden. Als getuigen treden de wederzijdse ouders op. Bruid en bruidegom wisselen de ringen en zo zien de kinderen hoe het er bij een echte trouwerij aan toe gaat. Een betere voorbereiding op vrijdag 8 februari lijkt niet mogelijk. Dan worden juf Jantina en haar Björn écht in de echt verbonden.

advertentie
advertentie