Groen licht Oranje-Nassauschool

Nieuws

Gemeente trekt twee miljoen uit voor verbouwing

SLIEDRECHT - Tot grote opluchting van de aanwezige leerkrachten en directrice Annelies van Dijk heeft de raad afgelopen maandag twee miljoen beschikbaar gesteld voor de renovatie van de Oranje-Nassauschool.

De Oranje-Nassauschool is op dit moment nog gehuisvest op twee locaties met ieder acht lokalen, aan de Merwestraat en aan de Frans Halsstraat. De school kan het gebruik van twee gebouwen niet langer bekostigen. Daarnaast is er nu sprake van leegstand aangezien de school genoeg heeft aan twaalf lokalen. Dankzij het besluit van de raad kan de school de locatie aan de Frans Halsstraat afstoten en alle leerlingen aan de Merwestraat onderbrengen. Hiervoor zal er onder het bestaande dak een extra verdieping gecreëerd worden voor vier extra lokalen en een handenarbeidlokaal. Daarnaast zal de volledige locatie Merwedestraat onder handen worden genomen. Directrice Annelies van Dijk: ,,We zijn erg blij met de beslissing. Hierdoor kunnen we ons geld op de goede manier besteden, namelijk aan de kinderen en niet aan bijvoorbeeld dubbele stookkosten. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat er een stukje historie met een emotionele betekenis voor moet worden ingeleverd. Na zo’n vijftig jaar verdwijnt de school nu uit de wijk. In de voorjaarsvakantie ontruimen we de eerste twee schoollokalen aan de Frans Halsstraat. In de zomervakantie moeten er ook vier lokalen aan de Merwestraat leeg en kan er met de verbouwing worden begonnen. In de herfstvakantie moet de hele verhuizing voltooid zijn.”

De volledige raad ging zonder problemen akkoord met het voorstel. Dit ondanks het feit dat het bedrag van twee miljoen twee ton hoger is dan een eerdere begroting. Pro Sliedrecht vroeg zich af of een dergelijke ingreep niet eerder bekend had kunnen worden. De fractie voelde zich door de korte termijn enigszins voor het blok gezet en riep schoolbesturen op dergelijke processen beter te structureren. Over de nieuwe bestemming van de locatie aan de Fr. Halsstraat zal de raad op een later moment beslissen.

advertentie
advertentie