Boerenjongens en zeemannen op Valentijnsfeest De Zonnebloem

Nieuws

SLIEDRECHT - De gasten van de Zonnebloem laten zich de Boerenjongens met slagroom donderdagmiddag goed smaken in de Lockhorst. Terwijl zij de lekkernij opsmikkelen, smeren de IJsselmannen uit Oudekerk a/d IJssel nog maar eens een keer de kelen. Ze maken zich op voor hun optreden. Een paar minuten later galmen de shantys door De Lockhorst. De gasten deinen vrolijk mee op de meezingers. De zeemannen van het shantykoor op het podium genieten zichtbaar.

Het optreden is één van de hoogtepunten tijdens het regionale 'Valentijnsfeest' van de Nationale Vereniging. De lokale afdelingen van Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Nieuw-Lekkerland en Graafstroom zijn ruimschoots vertegenwoordigd in de Lockhorst. ,,In totaal hebben we 220 gasten", vertelt een woordvoerder van de Zonnebloem trots. ,,Zij worden bediend door onze vele vrijwilligers."

De vrijwilligers houden een scherp ookgje in het zeil. Zij zijn op alles voorbereid. Een goed begin is hierbij het halve werk. De woordvoerder: ,,Er staat een medisch hulpverlener klaar, want veel van onze gasten hebben een respectabele leeftijd. Ander voorbeeld: vanochtend hebben we taart geserveerd, maar hier mochten natuurlijk geen harde stukjes in zitten."

Het uitje kan niet plaatshebben zonder de steun en hulp van de vrijwilligers. De woordvoerder spreekt dan ook vele malen zijn dank en waardering uit voor hun inzet. Maar de Zonnebloemgasten zijn ook korfbalvereniging HKC dank verschuldigd. Sterker nog: zonder de bijdrage van deze club was er helemaal geen feest geweest. De opbrengsten van haar sponsorweekeinde, in juni 2007, gingen immers volledig naar de Zonnebloem. Hoogtepunt van het weekeinde was het korfzitten. Vijf mensen wisten uiteindelijk dertig uur op de korf te zitten.

advertentie
advertentie