Leukste feest: de Brade-Oranje-Rie

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Na afloop van een bespreking met de brandweer elders in het gemeentehuis komt de burgemeester enigszins verhit ruim binnen rennen. Na het omdoen van de ambtsketen zegt hij: ,,Ik ben blij dat ik deze nog zes jaar mag blijven dragen. Maar sorry, dat u zo lang heeft moeten wachten, er was een ‘klein’ probleempje bij de brandweer. Ik hou erg van jeugd, maar soms even niet...” Over de inzet van jongeren wat betreft de buurtactiviteiten is hij wel prima te spreken. ,,Met een luttele gemeentesubsidie van 4500 euro zijn er vorig jaar 24 activiteiten georganiseerd. Wat ons betreft worden het er volgend jaar 48. Die benodigde 9000 euro vinden we dan ook wel weer ergens. Wij vinden het belangrijk dat u zich inzet voor de gemeenschap. Wij genieten ervan als u uw ei kwijt kunt en we zijn in voor allerlei leuke en gekke ideeën.” Voorzitter Vanessa Mudde van de jury (zes leden, samengesteld uit drie wijkplatforms): ,,We hebben deze prijs in het leven geroepen om u een hart onder de riem te steken. Een mooie, schone en groene wijk hoeft nog niet gezellig te zijn. Een buurtfeest is een moment om kennis met elkaar te maken.” Cynthia, Maudy, Arjanne, Maria, Marit, Sarah en Elise (in leeftijd variërend van 12 tot 20 jaar) van de ‘Brade-Oranje-Rie’ gaan naar huis met de wisselbeker en een cheque van 150 euro, als bijdrage voor het volgende straatfeest, dat op de laatste zaterdag van de zomervakantie 2008 gehouden zal worden. ,,Een hele brede activiteit met springkussen, kramen met workshops zoals streetdance, toneel en knutselen. En er is nog lekker gegeten ook.”

Organisaties krijgen ‘hart onder de riem’ SLIEDRECHT - De raadszaal was dinsdagavond goed gevuld. Vertegenwoordigers van wijkplatforms en buurtfeestcommissies zijn benieuwd welke drie activiteiten tot de beste van 2007 uitgeroepen zullen worden. Frank Duijnhouwer, buurtcoördinator van de gemeente, opent de avond op poëtische wijze: ‘Geniet u nog even van uw kopje koffie of thee. Want het wachten is op Martin Boevée’. De verlate burgemeester kan later de ‘Brade-Oranje-Rie’ blij maken.

Door Margreet Strijker

Tamara, Joyce, Erika, Ronella en Jaco uit de Jan Steenstraat kregen de tweede prijs (100 euro) overhandigd. ,,Een soort pretpark. Oud-Hollandse spellen, ballenbak, playbackshow, bbq, muziek en feestavond.” De winnaars zijn zeer verrast: ,,Het eerste feest dat we georganiseerd hebben en gelijk al prijs! Op 28 mei gaan we weer wat organiseren in het kader van de nationale straatspeeldag en op 5 september is ons volgende buurtfeest.”

Op de derde plaats (50 euro) eindigen de zusjes Sanne (17), Tamara (15) en Femke (13) uit de Wilgenhof. ,,Een hele week actief met jongeren: hutten bouwen, survivalopdrachten, Woeste Weide, schilderen en tenslotte lekker al etende met elkaar de week afsluiten.” (Via Hyves van Sanne de Jager / buurtactiviteit is meer over de afgelopen en de komende zomerfeestweek in de Wilgenhof te vinden.) Na de bekendmaking spoedden allen zich naar de bar elders in het oude raadhuis voor een gepaste afsluiting van de avond.

advertentie
advertentie