Brandstichters langer in hechtenis

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Drie jongens, onder wie twee leden van de Sliedrechtse jeugdbrandweer, hebben bekend verantwoordelijk te zijn voor de grote branden die recent voor forse opschudding in het dorp hebben gezorgd. De rechter-commissaris heeft dinsdag besloten dat de twee knullen voorlopig nog niet vrij mogen komen.

De drie verdachten worden, naast een aantal kleinere brandstichtingen, verantwoordelijk gehouden voor een grote brand in een opslagloods op 21 november 2007 aan de Molendijk, een brand in een leegstaande boerderij op Baanhoek en een grote brand in een loods aan de L. van der Wielstraat op 3 januari. Bij de laatste brand moesten door de rookontwikkeling twaalf woningen worden ontruimd. Ook hebben zij verklaard op 26 januari brand te hebben gesticht in een container aan de Rivierdijk. De brand sloeg daarbij over naar een loods waarna 29 bewoners van het naastgelegen verzorgingshuis tijdelijk in een andere vleugel van het gebouw moest worden opgevangen.

Naar aanleiding van de branden werd door een rechercheteam uit het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden een onderzoek gestart. Onder andere buurtonderzoek en getuigenverklaringen leverden uiteindelijk de informatie op om de jongens aan te houden. Het is nog niet duidelijk in hoeverre de nu aangehouden verdachten verantwoordelijk zijn dan wel betrokken.

De verdachten zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. De jongen uit Hardinxveld-Giessendam is vervolgens vrijgelaten ‘onder voorwaarden’. ,,Als hij zich niet aan onze regels houdt, kan hij wederom in hechtenis worden genomen. Welke regels dit zijn, kan ik niet zeggen”, meldt Sandra ter Horst, persvoorlichtster van het parket Dordrecht. De hechtenis van de twee jongens uit Sliedrecht is met veertien dagen verlengd.

uVervolg op pagina 3.

advertentie
advertentie