Ganzenstrandje gaat verloren

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

Het strandje dat grenst aan de Rivierdijk wordt in de zomer door bijna alle bewoners van de Rivierdijk gebruikt. Kinderen spelen er dagelijks, bouwen er hutten en de ouders kunnen er lekker van de zon genieten. ,,De vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen komen hier altijd spelen, die vinden het prachtig. Het is dan ook spijtig dat zo’n strandje moet verdwijnen”, zegt Visser. D.C. van ‘t Hoff, projectleider van de woningbouw, betreurt de verdwijning van het strandje, maar meldt wel dat er een vervangende plek zal komen. ,,We gaan een griendachtige plek creëren. Het krijgt een ander karakter en er zal geen zand zijn, maar er blijft een speelgelegenheid voor kinderen.”

Omwonenden niet blij met woningbouw SLIEDRECHT - Hij verliest niet alleen zijn privacy en uitzicht, maar ook het mooie strandje dat aan de Rivierdijk grenst. Kees Visser, al zeventien jaar woonachtig op de Rivierdijk 204, is absoluut niet te spreken over eventuele woningbouw op het watertorenterrein. ,,Wij gaan er alleen maar op achteruit.”

Door Hidde Middelweerd

Visser baalt vooral van het feit dat hij naar eigen zeggen nooit is ingelicht over de bouwplannen. Toen hij zijn huis kocht betaalde Visser een flinke smak geld voor het uitzicht, maar dat gaat in de toekomst verloren. ,,Dit heb ik nooit geweten en nu keldert de prijs van mijn huis. Ik heb de gemeente wel zes keer gemaild over de woningbouw, maar nooit een duidelijk antwoord gehad.” Van ‘t Hoff is het hier niet mee eens. ,,Momenteel wordt het terrein gebruikt voor bedrijfsdoeleinden. Dus er had in de afgelopen jaren ook een gigantische loods op het terrein kunnen zijn gebouwd. Hier waren de bewoners wel van op de hoogte.”

Op 8 april wordt in de Lockhorst een presentatie gegeven over de woningbouw. Architectenbureau West 8 zal de omwonenden uitgebreid uitleggen wat de plannen zijn. Ook kunnen de omwonenden op deze informatieavond op- en aanmerkingen maken waar, volgens Van ‘t Hoff, echt naar geluisterd zal worden. ,,Natuurlijk kunnen we niet aan alles voldoen, maar we nemen alles mee. “

Visser zal hier in ieder geval aanwezig zijn. ,,Ik vind dat we tot nu toe te weinig betrokken zijn bij de plannen. Daar moet maar eens verandering in komen.”

advertentie
advertentie