Een uit de hand gelopen hobby

10 april 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Hun passie voor muziek was de drijfveer voor Peter Slager en Jan Willem Klein om muziekwinkel Joh. de Heer tien jaar geleden over te nemen. ,,Ik speel de piano en Jan Willem speelt klassiek orgel. Het overnemen van Joh. de Heer is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby”, zegt Slager. Inmiddels bestaat de winkel 110 jaar en dat gaat gevierd worden. Op vrijdag 11 april verzorgt Joh. de Heer een concert in de Grote Kerk van Sliedrecht.

Voor het jubileumconcert hebben enkele gerenommeerde musici hun medewerking verleend. Zo zullen onder andere Martin Zonnenberg (orgel), Marjolein de Wit (fluit), Natasha Aarnoutse(vleugel) en Jan Willem Klein jr. (zang) vrijdag hun talenten ten gehore brengen. Het concert start om 20.15 uur en belangstellenden zijn van harte welkom. Naast het concert viert Joh. de Heer het jubileum ook binnen de winkel. ,,Het hele jaar door hebben we kortingen tot wel dertig procent”, aldus Slager.

Joh. de Heer is al meer dan een eeuw toonaangevend op het gebied van muziek. ,,Wij onderscheiden ons van anderen met onze diversiteit”, zegt Slager, ,,Voor bijna alle muziekproducten kan men bij ons terecht.” De muziekwinkel beschikt over een grote collectie toetsinstrumenten, een grote afdeling bladmuziek, een stemafdeling en een technische dienst. Tevens kunnen instrumenten gehuurd worden, waarbij Joh. de Heer de transport voor zijn rekening neemt. Een andere speerpunt van Joh. de Heer is de handel in orgels. ,,Wij zijn een van de weinige winkels die nog orgels verkopen. We krijgen dan ook klanten uit heel Nederland en recentelijk zelfs nog iemand uit Zuid-Afrika.”

Sinds kort beschikt de winkel ook over een afdeling met gitaren. ,,We merkten dat deze instrumenten in de regio niet meer verkocht werden. Dus wij besloten om dat ook aan ons assortiment toe te voegen”, zegt Slager, ,,We zijn in alle A-merken voorzien.”

Slager verwacht dat de winkel in de volgende jaren alleen maar blijft groeien. ,,We zullen ons assortiment steeds verder blijven uitbreiden. Met de gitaarafdeling hebben we een goede start gemaakt.”

advertentie
advertentie