Hoogste punt is hoogtepunt

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

Directeur Van de Voort van het Griendencollege is ontzettend blij. ,,Na het oplopen van wat vertraging zijn we daar dankzij de inspanningen van het uitvoeringsteam redelijk op ingelopen.” In een toespraak tegen het personeel van Stout en overige belangstellenden noemde Van de Voort het bereik van het hoogste punt een ‘hoogtepunt voor Sliedrecht en het bedrijfsleven.’

Griendencollege heeft mijlpaal bereikt SLIEDRECHT - Na het beklimmen van zo’n tien ladders stonden verschillende instanties vrijdag op het hoogste punt van de nieuwbouw van het Griendencollege. Met het uitzicht op bijna heel Sliedrecht en helmen op het hoofd ter bescherming, was het tijd voor felicitaties. Het is een mijlpaal voor de directie en bouwonderneming Stout b.v., die vrijdag gezamenlijk stil stonden bij dit heuglijke feit.

Door Jilke Tanis

De ontwikkeling van de nieuwbouw op de kruising van de Thorbeckelaan en de Prof. K. Onneslaan werd gerealiseerd door Domus Vastgoed. In de nieuwbouw zal het Griendencollege zich als gebruiker van het onderwijsgedeelte vestigen en verder zullen er twintig zorgwoningen in het pand komen. Deze woningen zijn bestemd voor oudere senioren en worden in opdracht van stichting Waardenburgh gerealiseerd.

Bij aanvang van de bouw werd verwacht dat het nieuwe pand zo rond juni dit jaar voltooid zou zijn. Wegens financiële struikelblokken en bezuinigingen heeft de bouw enkele maanden vertraging opgelopen, waardoor momenteel verwacht wordt dat de oplevering van het gebouw een aantal maanden later plaats zal vinden.

Intussen heeft directeur Van de Voort andere zaken aan zijn hoofd: in april start het Griendencollege in samenwerking met andere scholen een sublocatie in Papendrecht.

advertentie
advertentie