Klavertje 4 blijkt schot in roos

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Het was voor de 28 kinderen van peuterspeelzaal ‘t Klavertje 4 donderdagmorgen 24 april een speciale dag. De peuters hadden het deze morgen druk met het spelen van spelletjes, het eten van frietjes én de poppenkast. Dit alles omdat hun peuterspeelzaal vanaf 1 maart officieel geopend is. Met de drie leidsters Lisette, Daniëlle en Rianne zal de speelzaal ongeveer zo’n twee jaar in OBS de Roald Dahl verblijven. Daarna zal de peuterspeelzaal verhuizen naar de nieuwe Brede School in Baanhoek-West.

‘Peuters niet meer op wachtlijst’ SLIEDRECHT - Vrolijke vlaggetjes, lachende kinderen en een stralende zon: dé ideale ingrediënten voor de opening van een nieuwe peuterspeelzaal van Stichting Peuterspeelzalen Alblasserwaard. Donderdag 24 april werd ‘t Klavertje 4 officieel geopend door wethouder Lavooi en een aantal peuters.

Door Jilke Tanis

De opening van de peuterspeelzaal werd verricht door wethouder Lavooi die hulp kreeg van een aantal peuters. In zijn toespraak benadrukte de wethouder dat met de komst van ‘t Klavertje 4 de lange wachtlijsten van de peuterspeelzalen geslonken zijn. ,,Begin vorig jaar klopte het bestuur van de Stichting Peuterspeelzalen Alblasserwaard bij de gemeente aan met het verzoek of er iets gedaan kon worden aan de lange wachtlijsten van de peuterspeelzalen. Het bestuur legde ons de vraag voor of we 122.000 euro beschikbaar konden stellen om deze wachtlijsten weg te werken. Na overleg met betrokkenen en de gemeente is besloten de helft van dit geld beschikbaar te stellen, wat resulteerde in deze nieuwe peuterspeelzaal. Het wachtlijstprobleem is hiermee grotendeels opgelost,’’aldus Lavooi.

De 28 kinderen die de peuterspeelzaal bezoeken zullen verdeeld over twee groepen twee ochtenden in de week ‘t Klavertje 4 bezoeken. De gemeente Sliedrecht stelt binnen de vier peuterspeelzalen een extra ochtend beschikbaar voor kinderen die meer aandacht nodig hebben in verband met bijvoorbeeld een taalachterstand. Om ouders met een minimuminkomen tegemoet te komen werken de peuterspeelzalen tevens met een tegemoetkoming ouderbijdrage, zodat ook deze ouders hun kroost naar ‘t Klavertje 4 of een van de andere peuterspeelzalen kunnen brengen.

advertentie
advertentie