‘Mensen die terug willen, kunnen terug’

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Volgens projectleider Kees de Jongh is al jaren bekend dat Tablis Wonen de ‘OUW’ wil aanpakken (zie artikel hierboven). ,,In 2002 hebben we de volgorde van de projecten bepaald. We zouden beginnen met de OUW en daarna zouden onder meer het Burgemeester Winklerplein en de Staatsliedenbuurt (in willekeurige volgorde, red.) volgen.

Met het onderhoud hebben we hier rekening mee gehouden. Zo hebben we bijvoorbeeld geen nieuwe keukens geplaatst. De beslissing om de riolering en de bestrating aan te pakken, hebben wij betreurd. De gemeente wist dat wij de wijk aan wilden pakken, maar wilde de opknapbeurt niet uitstellen. Wij wisten dat wij, op het moment dat we de plannen voor de wijk door zouden zetten, deze kosten moesten dragen. Maar dat was voor ons natuurlijk geen reden om een en ander af te blazen.”

Volgens De Jongh kunnen de bewoners die straks terug willen keren, ook daadwerkelijk terug naar de wijk. ,,Maar dat betekent niet dat we één op één terugbouwen. De praktijk leert dat sommige mensen helemaal niet terug willen als zij eenmaal in een nieuwe woning zitten.” Tablis heeft overigens een sociaal plan voor de huurders klaarliggen waarin zaken als verhuisvergoedingen en te realiseren woonwensen, zijn opgenomen.

De corporatie gaat na de besluitvormende raadsvergadering met het college rond de tafel om de plannen verder te bespreken. In de maanden die volgen zullen de schetsen worden gemaakt. De Jongh stelt nog wel dat Tablis voor het gebied Havenstraat/Landgraafstraat ‘wat hogere plannen in haar hoofd heeft’ dan Lavooi vorige week noemde (drie tot vier woonlagen, red.).

Eind 2009 hoopt de corporatie met de uitvoering te beginnen.

advertentie
advertentie