‘Meer allure Bonkelaarplein’

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Een Franse uitstraling voor het Bonkelaarplein. Eind 2007 presenteerde Royal Haskoning (een consultant-, architecten- en ingenieursbureau, red.) een globale visie voor het Sliedrechtse plein. Het idee speelde in op de kleinschaligheid van de Stationsweg en refereerde aan de ‘beeldkwaliteit’ van de ‘Place des Vosges’ in Parijs. Klonk mooi, maar uiteindelijk bleken de plannen (financieel) niet haalbaar.

Raad vindt kaders voor plein ‘vaag’ SLIEDRECHT - ,,Het eerdere plan voor het Bonkelaarplein had meer allure. Alhoewel daar een fors prijskaartje aanhing, hopen we toch dat die allure terugkomt.” Verschillende raadsleden, waaronder A.J. den Besten van het CDA, plaatsten tijdens een opiniërende raadsvergadering kanttekeningen bij de ideeën die voor een vernieuwd Bonkelaarplein leven.

De Sliedrechtse gemeenteraad moet daarom nu de kaders vastleggen voor een plan dat wél gerealiseerd is. Vorige week werden deze ‘randvoorwaarden’ besproken in een opiniërende raadsvergadering. Alle fracties plaatsten nogal wat kanttekeningen bij het vier kantjes tellende raadsvoorstel. Zo vonden zij de kaders waarbinnen de plannen vallen ‘redelijk vaag’. ,,Iedereen vindt dat een plan voor het Bonkelaarplein moet aansluiten bij de omgeving. Om dit nu vast te leggen in een kader...”, was de algemene gedachte. Wethouder H. Tanis kaatste de bal terug door te stellen dat de kaders bewust ‘globaal’ zijn gehouden. ,,Dit moet ter inspiratie dienen voor ontwikkelaars.”

Eén boodschap wilden alle raadsfracties in ieder geval meegeven aan deze ontwikkelaars: de hoogte van de nieuwe bebouwing moet scherp in de gaten worden gehouden. ,,De nieuwbouw mag niet hoger worden dan het gebouw van de Rabobank”, aldus Den Besten. Tanis sloot zich bij de raadsleden aan door te stellen dat ‘ook het college niet wil dat er op deze plek tien hoog gebouwd wordt’.

advertentie
advertentie