Omgaan met psychosen of schizofrenie

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het omgaan met iemand die een psychotische problematiek heeft of waarbij de diagnose schizofrenie is gesteld, is voor veel mensen ingewikkeld en vaak ook verwarrend. Als familielid of partner ervaren zij het ongewone en vaak verontrustende gedrag van hun naaste. Hoe kunnen zij met zijn of haar probleem omgaan, hoe geven zij steun en zorgen zij ook goed voor uzelf? Op donderdag 12 juni organiseert de afdeling Preventie van De Grote Rivieren een familievoorlichtingsavond over psychosen en schizofrenie waarin bovenstaande vragen centraal staan.

De familieavond is bedoeld om partners, familieleden, vrienden, kennissen en buren van mensen met een psychotische problematiek of schizofrenie meer inzicht te geven hoe iemand zijn partner, familielid, vriend(in) of buur kan steunen.

De familievoorlichtingsavond wordt gehouden van 19.45 tot 21.45 uur bij De Grote Rivieren, Stationsweg 23-27 in Gorinchem. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur. Aanmelden is gewenst en kan bij de afdeling Preventie, bereikbaar via telefoonnummer 078-6545075 of 078-6545076 (maandag tot en met donderdag) of per e-mail: preventie@degroterivieren.nl.

advertentie
advertentie