Tweede klasse voor Synergos

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de basketballers van Synergo stond afgelopen vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De heren uit Sliedrecht moesten die avond naar Barendrecht om daar met Binnenland uit te vechten wie promoveerde naar de tweede klasse. Synergo won het duel met 70-83 en plaatste zich daarmee in de tweede klasse.

In de warme en benauwde sporthal nam Synergos vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Met hun snelle en nauwkeurige basketbalspel overrompelden de heren uit Sliedrecht de mannen van Binnenland. De eerste periode werd afgesloten in het voordeel van Synergos met 12-18 op het scorebord.

Synergos nam in de tweede periode nog iets meer afstand. Dat was het gevolg van het snelle spel van de Sliedrechtse basketbalheren, waardoor de ruststand op 29-38 werd beslist.

Door de warmte sloop in het derde kwart de vermoeidheid bij beide teams in het spel. Toch waren het de Sliedrechters die hier het beste mee omgingen en een voorsprong van 13 punten op het scorebord zette.

In de vierde periode werd de wedstrijd uitgespeeld met veel passie en strijd. Het lukte de tegenstander niet meer om in de buurt te komen, waardoor Synergos promotie veilig stelde.

advertentie
advertentie