Bewoners flat kunnen weer recreëren

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De nieuwe recreatieruimte in de Joost van de Vondelflat is gistermiddag officieel geopend. Wethouder J.A. Lavooi heeft samen met G. Faasen-Wildschut, de oudste bewoner van de flat, de ruimte officieel geopend.

,,De recreatieruimte is een comfortabele ruimte waar bewoners en senioren uit de buurt sociale contacten en gezelligheid zullen treffen. De ruimte heeft een wijkfunctie waar activiteiten worden georganiseerd voor en door senioren, maar waar ook desgewenst advies gegeven wordt. Te denken valt hierbij aan de wekelijkse spreekuren van ouderenadviseur en gezamenlijk georganiseerde voorlichtingsbijeenkomsten rond onderwerpen waar veel vragen over bestaan. Naast een recreatieruimte is er ook een nieuwe fietsenberging, een scootmobielruimte en een buitenterras gerealiseerd. Ook is er een grotere ruimte voor de fysiotherapeut”, vertelt een woordvoerder. Hij vervolgt: ,,Voorheen waren er weinig voorzieningen voor de senioren in de buurt. Mede dankzij subsidie van de gemeente en Woonpartners Midden-Holland heeft Vitalis de recreatieruimte gerealiseerd en wordt het aanbod verbeterd. Stichting Ouderenwerk Sliedrecht, Rivas Zorggroep en de recreatiecommissie zorgen in overleg met Vitalis voor de diensten.”

In Het Kompas van volgende week en op onze website leest u veel meer over de nieuwe recreatieruimte en de Joost van den Vondelflat.

LATER MEER

advertentie
advertentie