Makkie voor Merwede

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede beleefde tegen DSO een gemakkelijke middag. Vanaf minuut één was Merwede de beste ploeg en stelde de overwinning zonder problemen veilig: 9-17.

De nummer laatst in de tweede klasse kwam er niet aan te pas, omdat Merwede gedurende een groot deel van de wedstrijd keurig in de functie bleef spelen. Kansen werden aan de lopende band gecreëerd en een ruststand van 4-9 was het logisch gevolg. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. DSO leek bij een stand van 5-10 nog even aan te zetten, maar Merwede wist de wedstrijd te beslissen door in korte tijd drie doelpunten te forceren. Door deze overwinning verstoot Merwede TOP weer van de tweede plek in de tweede klasse. De competitie gaat hiermee een spannend slot tegemoet. TOP en Merwede moeten onderling uitmaken welke ploeg de promotiewedstrijd mag spelen voor een plek in de eerste klasse.