Park is voor jeugd én ouderen

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

De voorstellen voor het Dr. Willem Dreespark en het Burgemeester Feitsmapark, werden maandagavond gepresenteerd. Zo’n 20 burgers kwamen op de informatieve bijeenkomst af. De werkgroepen benadrukten dat parken plekken zijn waar buurtbewoners elkaar moeten kunnen ontmoeten. Rondom het Feitsmapark komen ook nog eens extra ouderen te wonen, zodat ook daar rekening mee gehouden zal moeten worden.

Raad zoekt geld voor verbetering parken en CJG SLIEDRECHT – Verbetering van het veiligheidsgevoel en meer mogelijkheden voor de jeugd zijn speerpunten bij het verbeteren van de parken. Maandagavond liet de gemeenteraad zich opnieuw informeren. Het was de vierde bijeenkomst over het opknappen van een tweetal parken. Tevens stond het Centrum voor Jeugd en Gezin centraal. Én de hamvraag: ‘Hoe gaan we deze projecten financieren?’

Maar dit alles moet ook gefinancieerd worden. Wethouder Remco van de Ven lichte toe dat hiervoor ongeveer 500.000 euro voor nodig is. Volgens hem gaat het hierbij om een voorcalculatie. ,,Morgen (afgelopen dinsdag red.) zullen we bij de bespreking van de Zomernota in het college hier naar kijken.” Ook gaf hij aan dat Tablis Wonen mogelijk een financiële bijdrage zal leveren. ,,Stichting Waardenburgh staat ook positief tegenover de plannen, maar ziet geen mogelijkheden om gelden vrij te maken.”

De raadsleden lieten zich ook informeren met betrekking tot een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Stichting PJ Partners hield een presentatie over dit onderwerp. Volgens wethouder Johan Lavooi zal de gemeenteraad begin 2009 één en ander voorgeschoteld krijgen “in hapklare brokken” en toegesneden op de Sliedrechtse situatie om vervolgens besluiten te nemen.

advertentie
advertentie