2108 euro voor een bosje rode rozen

Nieuws

SLIEDRECHT - Een skelter die ruim 400 euro opbrengt. Een oude hoed van de dominee voor 140 euro en een bos rozen voor maar liefst 2108 euro. Met een stralend zonnetje, vele activiteiten en een goede sfeer was de jaarlijkse rommelmarkt van de Beth-El kerk afgelopen zaterdag weer een succes te noemen.

De verkoping per opbod is ieder jaar weer een ‘sensationele’ gebeurtenis. Ook dit jaar werd deze traditie in ere gehouden, en met succes. De bos rode rozen, die de laatste jaren steeds geschonken werd door Leo’s Bloemenwinkel, bracht het recordbedrag op van 2108 euro. Hiermee kwam het bedrag fors hoger uit dan het oude record van 2007 euro.

Naast het opbod werden onder andere oude spullen, etenswaren en creatieve spullen verkocht en werd er verse vis gebakken. Vooral de tweedehands boeken vonden gretig aftrek bij het publiek. Aan de kinderen was ook gedacht: luchtkussens, twee oude legertrucks en diverse spellen zorgden voor veel speelplezier. De opbrengst, die nog niet bekend is, is bestemd voor een tweetal pastorieën. De Christelijke Gereformeerde Kerk heeft zelf een nieuwe pastorie aangekocht, waar veel aan verbouwd moet worden. Daarnaast steunt de Beth-Elkerk een christelijke gemeente in Roemenië.

advertentie
advertentie