'Dit is het kloppend hart van de baggerwereld’

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – De baggerwereld is op zoek naar jong talent. Verschillende instanties presenteerden zich vrijdag voor de schooljeugd. In de hoop dat er tussen de graaiende, op pennen en ballonnen beluste kinderen, iemand te vinden was die enthousiast wordt voor een baan in de baggerwereld.

Door Jilke Tanis

Vrijdagmiddag 6 juni. In de witte tent op het terrein bij IHC is het vrij rustig. Pennen liggen netjes opgestapeld, foldertjes en pepermuntrolletjes liggen geordend op een tafel. Opeens wordt de rust verstoord door een horde schoolkinderen die luidruchtig, als een schreeuwende, enthousiaste wervelwind, door de tent trekt. Vijf minuten later is de massa weggetrokken en halen de standhouders gelaten honderd nieuwe pennen uit een doos, wachtend op een nieuwe massa schoolkinderen.

Buiten de tent staat groep 8 van de Peperbus uit Papendrecht te wachten op de boot die hen naar een bus verderop zal brengen. De leerlingen zijn enthousiast over de presentaties van de baggerwereld. ,,Dit is echt cool’’, reageert een blond meisje. ,,We krijgen allemaal gratis dingen en we vinden techniek erg leuk.’’ Een jongen vult aan dat het ‘gaaf’ is dat er van alles uitgeprobeerd kan worden. ,,Je kunt bijvoorbeeld zien hoe een schaakstuk wordt gemaakt, dat is erg interessant.’’

Juf van den Anker beaamt de gevoelens van haar leerlingen en geeft aan dat de bedrijfspresentaties goed georganiseerd zijn. ,,Eigenlijk zijn onze leerlingen nog iets te jong hiervoor, de presentaties zijn meer gericht op het voortgezet onderwijs. Maar er werd van alles gedaan om het onze kinderen naar de zin te maken en daarom was dit een heel geslaagde dag.’’

Eén van de standhouders deze dag is de heer Boom van Boskalis. De met talloze attributen volgeladen jongeren ziet hij nuchter aan. ,,Wij staan hier met het gevoel dat we onszelf willen presenteren en dat lukt goed. Men bevindt zich hier in het kloppend hart van de baggerwereld, dat is heel interessant.’’ Boom heeft al een aantal interessante gesprekken gehad. ,,Vanmorgen was hier een jongen uit Groningen die graag een stageplek bij ons bedrijf wilde. Dat iemand helemaal uit het Noorden hierheen komt, bewijst maar dat we hier niet voor niks staan."

advertentie
advertentie