Unieke trilogie Aart van Wijk

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse triathleet Aart van Wijk heeft een unieke trilogie geboekt. Na de Nederlandse titel op de halve triathlon in de categorie Heren 50 (de ‘masters’, red.) en de winst op de halve triathlon in Kruiningen, bekroonde hij zondag zijn goede vorm door in Bodegraven wederom als eerste over de streep te komen.

Een unieke prestatie van de Sliedrechter, die echter hoopt dat hij ook later dit seizoen nog kan pieken. Zo staat op 22 juni het Nederlands Kampioenschap lange afstand in Stein op het programma en op 31 augustus het Wereldkampioenschap triathlon in Almere. Op 12 oktober volgt dan het Nederlands Kampioenschap marathon in Eindhoven en drie weken later volgt de marathon van New York.

De sporter met de lange adem won in 2001 al eens de lokale titel ‘Sportman van het jaar’, verkiezingen die gehouden worden door de Stichting Sportraad Sliedrecht. In 2003 deed hij mee met de ‘zilveren’ editie van de legendarische Ironman Hawaii. Een plaats in het startveld van dit internationale sportevenement is één van de meest felbegeerde zaken voor tienduizenden lange-afstandstriathleten over de gehele wereld.

advertentie
advertentie