‘Geld, seks en macht maken niet gelukkig’

Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Ik vind het nogal wat als iemand zegt dat Hij de Zoon van God is. Of je vindt Hem om die uitspraak een leugenachtige arrogante hufter of Hij vertelt gewoon de waarheid.” Aan het woord is Gertjan van Ravenswaaij die samen met zijn vrienden Johan van Ooijen en Ruben Bikker het gezicht vormt van de stichting Vissers van Mensen. Op 20, 21 en 22 juni houden zij in De Lockhorst in Sliedrecht een evenement voor iedereen die vragen heeft als ‘Waarom leef ik, bestaat God of hoe word ik echt gelukkig?’. Aan de hand van sprekers en onder begeleiding van muziek worden antwoorden op de vragen gezocht.

Door Marjanne Dijkstra

Stichting Vissers van Mensen bestaat sinds februari van dit jaar en is ontstaan doordat evangelisten van verschillende kerken bij elkaar kwamen. Ruben legt uit dat de naamkeuze voor de stichting even moeilijk was: ,,Johan en ik verschilden van mening over de naam en ik bad tot God dat Hij me de oplossing zou wijzen. Toen we in Alblasserdam aan het evangeliseren waren, haalden we een loempia. Die meneer zei: ‘Jullie zijn net eens soort vissers; sommigen vissen op krab, anderen op paling en jullie vissen mensen’. Zo werden we allebei overtuigd dat dit de juiste naam was voor de stichting.” De bedoeling van de stichting is om in heel de Alblasserwaard de boodschap van God te brengen. ,,Veel evangelisten gaan daarvoor naar het buitenland, maar wij blijven hier. We spreken niet voor niets Nederlands”, vertelt Ruben.

Waar Gertjan zich vooral bezig houdt met de communicatie en pr van de stichting staan Ruben en Johan elke dag in de regio op straat om de boodschap van Jezus te verkondigen. Johan: ,,Elke dag gaan we rond een uur of tien de straat op en vertellen we mensen wie Jezus is. Daarbij vertellen we soms verhalen uit de Bijbel of halen we voorbeelden uit ons eigen leven aan. Wij hebben het ook niet altijd makkelijk gehad, maar uiteindelijk hebben we toch voor Jezus gekozen. Hij wacht op je tot je voor Hem kiest.”

De mannen krijgen niet altijd positieve reacties op hun verhalen op straat. ,,Ik ben wel eens verrot gevloekt als ik iemand vertelde dat Jezus ook van hem of haar houdt. Het kan natuurlijk zo zijn dat mensen een nare ervaring hebben met Jezus of met de kerk als instituut. Dat is jammer, maar mensen binnen een kerk maken ook fouten. Vooral in deze streek denken mensen dat God een straffende God is, maar Hij is juist liefde. Hij houdt zoveel van mensen dat Hij Zijn Zoon heeft gegeven.”

Naast evangelisatie houdt de stichting zich bezig met het organiseren van grote meetings, zoals die in De Lockhorst. ,,Met goede muziek, een aantal sprekers en mensen die bijzondere ervaringen hebben met God, willen we proberen antwoord te geven op vragen. Het moet voor veel mensen een eerste ontmoeting met Jezus zijn”, vertelt Johan. Het thema van de dagen is ‘ultieme vrijheid’. Gertjan: ,,Nederland is het land waar de meeste antidepressiva wordt gebruikt. Mensen denken dat geld, seks en macht gelukkig maakt.” Ruben vult aan: ,,Je kan nog zoveel geld hebben en doen of laten waar je zin in hebt maar als je Jezus niet kent heb je geen echte vrijheid.”

Tijdens het driedaagse feestje zijn vooral mensen welkom die niets hebben met het geloof, maar wel met vragen zitten. ,,Mensen met levensvragen, problemen of zieke mensen mogen komen en we proberen antwoord te geven op hun vragen”, aldus Johan. Vrijdag speelt de band Yadah en zaterdag Nehemia. Ook is er die dag tussen 12.00 en 15.00 uur een poffertjesfeest met een optreden van Elly en Rikkert en is er op alle dagen een special guest. Wie dat is daar willen de jongens niet te veel over uitweiden maar ze willen wel een tipje van de sluier oplichten: ,,Hij is iemand die iedereen kent en is heel bekend van radio en televisie.” Meer informatie over de VVM of de dagen in De Lockhorst: www.vvm.nu.

advertentie
advertentie