‘Ik had als één van de eersten een cd-speler’

26 juni 2008 om 00:00 Nieuws

,,Ik ben mijn leven opgegroeid in de muziek en heb er zeker een passie voor. In 1985 had ik als één van de eersten in Sliedrecht een cd-speler. Ook ging ik vaak naar platenzaken en kocht ik een cd’tje toen deze in opkomst kwamen. De eigenaar van de platenzaak toendertijd in Sliedrecht stopte ermee en de zaak werd overgenomen door een groothandel. Jammer genoeg werd de service slechter en ook de kennis was er niet meer. Ik heb toen een brief geschreven naar de groothandel om de zaak over te kopen en ze hebben hierin toegestemd. De cd’s heb ik gekocht, maar de lp’s wilde ik niet hebben. Het pand kreeg een hele nieuwe look en ik ben begonnen met een nieuwe start van de cd-winkel.

SLIEDRECHT – Cd’s, dvd’s en spelletjes. De winkel van Theo Vogel ligt er nog vol mee, maar hier komt snel een eind aan. Begonnen als een jonge man met passie voor muziek en zo zal hij zijn winkel Ear & Eye Music ook sluiten. Hoe is de tijd in zijn winkel geweest?

Door Miranda Buiteman

Het pand waar ik eerst zat was echt klein, nog geen 50 m². Gelukkig kon ik na 3,5 jaar een iets grotere kiosk kopen, deze had een grootte van 70m². Het was niet moeilijk om te verhuizen, het pand zat dichtbij en ik hoefde mijn oude winkel niet te sluiten voor de verhuizing. In dat pand heb ik het 4,5 jaar uitgehouden en toen kwam dit pand vrij, een verademing om in te zitten. Het is een groot pand van zo’n 200 m². In de tijd dat we naar dit pand gingen kwamen precies de dvd’s en games uit en daar moest ik ook ruimte voor creëren. Ik had op een gegeven moment wel 10.000 cd’s liggen en ongeveer 5.000 dvd’s en games. In die tijd stond ik met kerst ook echt met 6 à 7 man te werken in de winkel om de klanten te kunnen helpen. Ook de plaatsjes om een cd te kunnen beluisteren waren altijd vol.

Het was voor mij ook echt een sport om zoveel mogelijk diverse cd’s in de winkel te hebben liggen. Ik heb echt heel veel recensies en dergelijke gelezen om te proberen veel cd’s, ook van onbekende artiesten, in de winkel te hebben liggen. Het is toch geweldig dat als een klant naar binnen komt en naar een cd vraagt dat je die aan kan bieden. Zeker als ze verwachten dat je hem niet hebt liggen. Dat kon ik nog wel doen toen ik veel omzet draaide met populaire cd’s, daar verkocht ik er wel honderden van. Later, toen de omzet minder werd, ging dat moeilijker worden. De opkomst van internet is toch wel fataal voor de cd-winkels, zo ook voor de mijne.

Vooral voor mijn trouwe klanten vind ik het erg vervelend dat mijn winkel gaat sluiten. Er kwamen bijvoorbeeld elke donderdagavond mensen uit de Merwebolder naar mijn zaak. Het was voor hen echt een uitje om naar muziek te luisteren en van hun kleine beetje zakgeld een cd te kunnen kopen. Ook de sociale contacten met mijn trouwe klanten was altijd erg leuk, sommige heb ik echt alle jaren dat mijn winkel bestaat over de vloer gehad. Ik wil deze mensen ontzettend bedanken voor alle jaren trouwe klandizie.”

advertentie
advertentie