Unit 4 Agresso besteedt back-up uit

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Unit 4 Agresso betrok tot vorig jaar drie panden in Sliedrecht. Sinds de verhuizing naar het Stationspark 1000 in Sliedrecht staat het serverpark en de back-up van Unit 4 Agresso op één locatie. ,,Dit brengt een te groot risico met zich mee voor de back-up van onze bedrijfsdata”, zegt Michel van Reeuwijk, manager ICT bij Unit 4 Agresso. ,,Voorheen waren ons serverpark en de back-up gescheiden. Daarmee spreidden we het risico op verlies door bijvoorbeeld brand. Vandaar dat we nu aan Alert Security hebben gevraagd of zij een oplossing hebben om onze data veilig extern op te slaan.”

SLIEDRECHT - Unit 4 Agresso bewaart tapes met elektronische bedrijfsdata extern bij de veilige dataopslag van Alert Security. De opslagruimte voldoet aan alle veiligheidseisen van het Ministerie van Justitie. Hierdoor is het risico dat bedrijfsgegevens verloren gaan nihil. De leverancier van bedrijfssoftware is de eerste klant van de nieuwe dienst van Alert Security.

Speciale koffers

Wekelijks haalt Alert Security tapes met gegevens op en bewaart ze in speciale koffers. Die komen vervolgens terecht in het beveiligde datacenter. Arthur Jonkman van Alert Security merkt dat de vraag naar externe gegevensopslag toeneemt in de regio. ,,Toen Unit 4 Agresso ons benaderde, hebben we besloten om een dataopslagdienst aan ons beveiligingsaanbod toe te voegen”, zegt Jonkman, die constateert dat veel bedrijven de situatie onderschatten. ,,Veel ondernemingen bewaren hun data op een provisorische manier. Vaak neemt een medewerker tapes met gegevens mee naar huis. Maar als iets gebeurt met deze persoon, dan loopt zijn werkgever een groot risico. Veel bedrijven beseffen dit nog onvoldoende, maar iedere ondernemer wil dat ook de veiligheid van zijn bedrijfsgegevens goed is geregeld.”

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 19 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2007 een omzet van € 321 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Unit 4 Agresso heeft circa 3.500 medewerkers in dienst.

Alert Security is een beveiligingsbedrijf binnen de Drechtsteden, Alblasserwaard en Rotterdam. Sinds 1992 is Alert Security actief op het gebied van veiligheid, beveiliging en bewaking (www.alert-group.nl).

advertentie
advertentie