Stichting AFS zoekt gastgezinnen voor studenten in Sliedrecht

14 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Stichting AFS Nederland zoekt in Sliedrecht en omgeving nog enkele gastgezinnen voor studenten uit het buitenland. Zij komen vanaf 22 augustus voor een schooljaar naar Nederland om de taal en cultuur te leren kennen. Voor een enkeling is nog een gezin nodig dat de student gastvrij wil opnemen.

Dat geldt onder meer voor Hannah uit Nieuw- Zeeland. Zij houdt ervan om kleding te ontwerpen en te maken. Pete Pannara uit Thailand speelt gitaar in een bandje en doet aan taekwondo. Aslihan Çelik uit Turkije maakt graag olieverfschilderijen. Deze studenten zoeken nog onderdak bij een gastvrij gezin. Alle studenten draaien mee in het gezinsleven met dezelfde rechten en plichten als de andere kinderen in huis. Vooral in het begin zullen ze nog wel even moeten wennen. Stroopwafels zijn al snel favoriet, maar naar school fietsen, zijn de meeste studenten nog niet gewend.

Een paar weken na aankomst gaan ze op oriëntatiekamp. Daar krijgen ze een grondige taalcursus in theorie en praktijk (spelletjes, appeltaart bakken, enzovoort). Verder biedt AFS Nederland al voor de aankomst de student en het gastgezin informatie ter voorbereiding en tijdens de uitwisseling allerlei activiteiten zoals barbecues en (culturele) uitstapjes. Vanuit het gastgezin als veilige basis kunnen de jongeren ons land verder ontdekken, nieuwe contacten maken en relaties opbouwen. Wie daaraan belangeloos wil meewerken als gastgezin, kan contact opnemen met het landelijke kantoor van AFS in Vinkeveen. Dat is bereikbaar op 0297-214076 en via e-mail: info@afs.nl Meer informatie: www.afs.nl.

advertentie
advertentie