Baggerbitter en baggertranen

Nieuws

Smartlappenkoor Bagger is sinds 1996 een niet meer weg te denken ‘smartelijk’ fenomeen in het Baggerdorp. Hun repertoire bestaat naast smartlappen uit levensliederen, meezingers, baggersongs en eigen (dialect)nummers. Het koor telt 140 leden en heeft een eigen band. Lol in het zingen staat bij de koorleden op de eerste plaats en daarin kenmerkt ook hun presentatie zich. Tijdens de uitvoering in De Lockhorst zal er publiekelijk ingezongen worden met onder meer ‘Margrietje, Schemering en Zeg niet nee’. Bossers verklapt: ,,Ook gaan er geruchten over een talentenjacht en toegiften bij voldoende applaus.”

Sliedrechtse muzikanten openen theaterseizoen SLIEDRECHT - Het nieuwe theaterseizoen wordt op zaterdag 20 september feestelijk geopend door Smartlappenkoor Bagger en de Sliedrechtse driemansband met karakter Jan pak de Leuning. ,,De lancering van de tweede cd van het koor ‘Matschudding en Baggerbitter’ was vorig jaar in dit theater zo feestelijk dat de theatergroep het graag weer zo wil doen”, vertelt Ineke Bossers van Theatergroep De Lockhorst. ,,Bagger zal met veel overtuiging bekende en minder bekende tranen trekkende smartlappen ten gehore brengen. Daarnaast gaat de band Jan pak de Leuning vooraf, in de pauze en na afloop in de grote foyer alle smart weer compenseren zodat het publiek in de late uurtjes met een feestelijk gevoel huiswaarts kan gaan.”

Jan pak de Leuning is spontaan ontstaan naar aanleiding van een buurtfeest in 2003. Het eerste echte optreden was als pauzeact bij een openbare repetitie van Smartlappenkoor Bagger in de muziektent in 2004. Bossers vervolgt: “De drie Jannen spelen zich met humor en bezieling door een halve eeuw muziek heen en ze schuwen Rock & Roll noch smartlap. Ze maken muziek voor de lol. Er is geen standaard programma. Er wordt gezocht naar een juiste mix van muziek en zang, gelardeerd met humor. De immer verassend modieus uitgedoste ‘heren’ staan gerant voor een swingend avondje leut en zijn altijd in voor verzoeknummers.”

Smartlappenkoor Bagger en Jan pak de Leuning zaterdag 20 september in Theater De Lockhorst, aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten € 7 inclusief koffie vooraf en drankje in de pauze en zijn verkrijgbaar bij de kassa aan de Sportlaan 1 op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur. Ook bij Fa. de Vries & Zn aan de Kerkbuurt zijn kaarten te koop.

uBel voor meer informatie: 0184- 499305 of kijk op www.theaterdelockhorst.nl.

advertentie