Lezing over artrose in Van den Vondelflat

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Fysiotherapiepraktijk Gijsbertsen & Daamen verzorgt in samenwerking met de Activiteitencommissie Vondelflat en de Stichting Ouderenwerk op woensdagmorgen 8 oktober van 10.30 tot 11.30 uur een lezing over Artrose (gewrichtsslijtage) in de seniorenflat aan de Joost van den Vondelstraat.

Frank Gijsbertsen van Fysiotherapiepraktijk Gijsbertsen & Daamen: ,,Artrose is een aandoening van de gewrichten, in het dagelijks leven ook wel slijtage genoemd. Gewrichten zorgen er voor dat je lichaam flexibel is. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat armen en benen kunnen buigen en strekken. Artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en op den duur zelfs geheel kan verdwijnen. De bot uiteinden komen dan tegen elkaar. Hierdoor worden bewegingen pijnlijk en krijgen mensen de neiging om het gewricht steeds minder te gaan bewegen. Dit veroorzaakt weer dat men stijf wordt en dat spieren slapper worden.”

Tijdens de lezing wordt uitgelegd wat artrose precies is. Daarnaast komen oorzaak, symptomen, therapie, beweegadvies en wat als niets meer helpt aan de orde. Toegang en koffie zijn gratis. De zaal gaat om 10.15 uur open.

Telefonisch aanmelden kan via de Stichting Ouderenwerk, op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Telefoonnummer 0184-416729. Zie ook: www.fysiotherapie-sliedrecht.nl.

In de nieuwe recreatieruimte van de flat worden overigens ook andere activiteiten georganiseerd voor de bewoners van de Vondelflat, de Zoutsoep en andere buurtbewoners van 55 jaar of ouder. Zie ook www.ouderenwerksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie