‘We komen uit een creatieve familie’

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Samen met haar zus Ria van Welzenis opent Ineke van Genderen over enkele dagen Atelier Spinzel, gespecialiseerd in fraaie kwaliteitsstoffen. Plaats van handeling: de tuinkamer benedendijks in Ineke’s woning aan de Middeldiepstraat 88. Het atelier is bereikbaar via de Gantelweg. Tijdens de Open Dag op zaterdag 4 oktober is iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen.

Door Ria Scholten

,,We komen uit een creatieve familie. Onze broer Sjaak is kunstschilder. Zelf zijn we al vanaf zeer jonge leeftijd bezig met ontwerpen en handwerken”, vertelt Ineke. ,,Ik kleedde mijn Barbie poppen zelf aan, maar ook de andere poppen werden regelmatig voorzien van een nieuwe garderobe en bij Ria was dat niet anders. Toen we kinderen kregen maakten we alle kleding zelf. Geen kind had hetzelfde aan en ze zagen er altijd erg leuk uit.” Ineke bekwaamde zich in vele vormen van naaldkunst. Ria specialiseerde zich in het quilten. Naarmate de zussen ouder werden gingen ze steeds vaker samen op stoffenjacht én op de creatieve toer.

Toen Ineke tijdens een vakantie in Drenthe een bezoek bracht aan een weefatelier ging de knop volledig om. ,,De man weefde de stoffen en zijn vrouw maakte er jassen van”, vertelt ze. ,,Op dat moment besefte ik dat ik iets anders met mijn leven wilde doen. Ik heb mijn kantoorbaan verruild voor een parttime baan in de zorg.” Ria werkt een aantal dagen per week in het onderwijs. Met de opening van Atelier Spinzel beginnen de zussen aan een geheel nieuw avontuur. ,,Natuurlijk kost het de nodige tijd, maar we krijgen er zoveel energie van. Sommige stoffen zijn zo mooi dat we er bijna niet in durven knippen”, lacht Ria.

Een blik op de planken waar de rollen met stof liggen leert dat zij niets teveel heeft gezegd. Zijde, wol, tricots en andere materialen in prachtige kleuren. Exclusieve stoffen van een hoogwaardige kwaliteit stralen je letterlijk tegemoet en kunnen per meter worden aangeschaft. ,,De meeste stoffen importeren we via een agent uit Italië, Frankrijk en Engeland. De zijde wordt in China gemaakt door een Zwitserse fabrikant, die goed oog houdt op de arbeidsomstandigheden”, vertelt Ineke.

Dames die niet voldoende naaldvaardigheid bezitten om zelf een jas, mantelpakje of jurkje te maken kunnen een beroep doen op het tweetal. ,,We maken kleding in de standaard confectiematen, maar natuurlijk kunnen ook dames met figuurproblemen bij ons terecht”, aldus Ria. Atelier Spinzel verkoopt ook tasjes en sieraden. De openingstijden: vrijdag van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en na telefonische afspraak via 06-29608543.

advertentie
advertentie